INFORMATIE

De theaterkassa is gesloten tot vrijdag 30 augustus 2024. Vanaf die dag is de kassa weer elke vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 tot 14.00 uur. U kunt uiteraard altijd online kaarten bestellen. Ons nieuwe programma 2024-2025 staat online.

Kaarten kunnen op verschillende manieren worden aangeschaft. Via het ticketportal op de website of aan het loket (mits niet uitverkocht). Het loket is vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling geopend evenals vrijdags en zaterdags van 12:00 tot 14:00 uur

Stoelen reserveren is niet mogelijk
Het is (ook telefonisch) niet mogelijk om kaarten (c.q. zitplaatsen) te reserveren. In ons theater hanteren wij ‘vrije zit’. U kunt dus op de avond zelf bepalen waar u in de zaal gaat zitten. Komt u met meerdere personen en wilt u naast elkaar zitten, kom dan tijdig naar het theater. De zaal is open vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling.

Rolstoeltoegankelijk
Ons theater is rolstoeltoegankelijk. Wel dient u ons zo ruim mogelijk van te voren te (laten) informeren dat u rolstoelgebruik(st)er bent. Wij houden dan tijdig een geschikte plaats voor u vrij.
Telefoon: 033-4953107, e-mail: info@theaterdetuin.nl

Kindertuin
TIP: neem zelf een stoelverhoger mee voor uw jonge gast(en)! De Tuin heeft helaas geen stoelverhogers beschikbaar.

Tuinabonnement
Er bestaat ook de mogelijkheid om een tuinabonnement te nemen. Boekt u minimaal 5 voorstellingen dan ontvangt u 10% korting (niet geldig voor theaterarrangementen en benefietvoorstellingen). Wanneer u online kaarten bestelt, ziet u bij de betaling dat de korting vanaf de 5de voorstelling automatisch wordt verwerkt.

Retourneren kaarten
Theater De Tuin neemt geen kaarten retour. Mocht u door een situatie van overmacht niet kunnen komen, stuur dan een e-mail aan info@theaterdetuin.nl. Wij beoordelen of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming uit coulance. In dat geval krijgt u de keuze tussen een kaartje voor een andere voorstelling of een cadeaubon. Restitutie van een filmvoorstelling in de vorm van een cadeaubon ter waarde van € 10,-.
In geval van een kaartje voor een theatervoorstelling is het bedrag van de cadeaubon het dichtstbijzijnde lagere veelvoud van € 5,- (is de prijs van een kaartje bijvoorbeeld € 17,50, dan ontvangt u als restitutie een cadeaubon ter waarde van € 15,-).

Cadeaubonnen
Verras familie, buren of vrienden eens met een cadeaubon van Theater De Tuin, verpakt in een mooie groene Tuinenveloppe. Ook geschikt ter gelegenheid van jubilea of een bedrijfsuitje. Cadeaubonnen kunnen worden besteld door op het bedrag van de gewenste cadeaubon te klikken of aan de kassa (vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur geopend).
Ook is het mogelijk een cadeaubon voor een specifieke voorstelling te kopen. Deze theatercadeaubonnen kunnen alleen exclusief in Theater De Tuin worden besteed.

Theater De Tuin is op 23 augustus 2012 officieel geopend en is de voortzetting van het voormalige cultureel centrum Het Hoekhuis. De activiteiten zijn ondergebracht in Stichting Theater De Tuin en de Stichting heeft de ANBI status. RSIN nummer 810248189

DOELSTELLING
Een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke en culturele leven in de gemeente Leusden op het gebied van onder meer- maar niet beperkt tot- theater, kunst, film, muziek, cabaret  en educatie voor jong en oud en onthoudt zich daarbij van politieke opvattingen alsmede levensbeschouwelijke standpunten.

BESTUUR

 • Voorzitter a.i. – Jos Korver
 • Secretaris (Pia Holleman)
 • Penningmeester (Sandra Boeijink)
 • Programmaleider (Jessica Kroeske)
 • PR, Communicatie en Marketing (Mireille den Hartog)

VRIJWILLIGERS

Stichting Theater De Tuin is een organisatie die uitsluitend bestaat uit vrijwilligers. Momenteel heeft Theater De Tuin zo’n 70 vrijwilligers die zijn onderverdeeld naar:

 • Werkgroepen voor de Cabarettuin, de Muziektuin, de Filmtuin, de Kunsttuin en de Kindertuin. Deze werkgroepen bepalen in overleg met de programmaleider de samenstelling en de uitvoering van het programma en zijn gastvrouw en gastheer bij de voorstellingen.
 • De werkgroep Bar is verantwoordelijk voor de barbezettting voor, na en tijdens voorstellingen en verhuuractiviteiten.
 • De werkgroep Loket zorgt voor bezetting van de kassa en kaartverkoop op vrijdag en zaterdag.
 • De PR-werkgroep is verantwoordelijk voor opmaak en inhoud van de website, de Tuinpagina, de wekelijkse nieuwsbrief en programmagids, alsmede de promotionele activiteiten in en rondom het theater.
 • De groep Techniek zorgt er voor dat de voorstellingen en verhuuractiviteiten qua geluid en licht vlekkeloos verlopen en zijn tevens verantwoordelijk voor aanschaf en onderhoud van de daarvoor benodigde apparatuur.
 • De facilitair coördinator is verantwoordelijk voor de inrichting en onderhoud van het theater.
 • De vrijwilligerscoördinator geeft, onder verantwoordelijkheid van het bestuur, inhoud aan het vrijwilligersbeleid en heeft een belangrijke rol bij het aannamebeleid van vrijwilligers, onder meer door het opstellen van vrijwilligersovereenkomsten en taak- en functieomschrijvingen.

TECHNIEK
Alle informatie over licht, geluid, techniek binnen onze theater kunt u nalezen in ons overzicht Technische Faciliteiten en Protocol-Geluidsbeheersing

Steunt u het idee van een eigen theater in Leusden? Of wilt u gewoon bevestigen dat u ons theater een warm hart toedraagt? Word dan Tuinvriend. Als Tuinvriend steunt u niet alleen Theater De Tuin, maar hebben we ook nog wat voordeeltjes voor u in petto.

Voor slecht € 25,- bent u een heel theaterseizoen Tuinvriend en kunt u persoonlijk rekenen op:

 • de exclusieve jaarlijkse programmapresentatie voor Tuinvrienden en Tuingezanten, eind mei/begin juni met aansluitend:
 • de kersverse folder met het programmaoverzicht;
 • de eerste keus voor bestelling van kaarten;
 • voorrang bij de kaartverkoop via de site;
 • 10% korting op de voorstellingen (uitgezonderd geselecteerde voorstellingen);
 • kosteloos omruilen van uw kaarten;
 • onze tweewekelijkse digitale nieuwsbrief met het actuele programma.

Mocht u vragen hebben mail dan naar info@theaterdetuin.nl

Theater De Tuin biedt de mogelijkheid aan organisaties, het bedrijfsleven en particulieren om De Tuin jaarlijks te ondersteunen met een bedrag van € 250,-, € 500,-, € 750,- of €1000,- . Hier staat een uitgebreid sponsorpakket tegenover.

Uiteraard kunnen uw wensen ook op maat worden ingevuld, neemt u daarvoor contact op met de voorzitter a.i. van De Tuin, Jos Korver, via E-mail voorzitter@theaterdetuin.nl  of telefonisch 06-5243 1007

DE TUINGEZANTEN