INFORMATIE

Kaarten kunt u kopen of aan het loket, via deze website of vanaf een half uur voor de voorstelling (mits niet uitverkocht).
Het loket is geopend op vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur.

Stoelen reserveren is niet mogelijk
Het is (ook telefonisch) niet mogelijk kaarten te reserveren. In ons theater hanteren wij ‘vrije zit’. U kunt dus op de avond zelf bepalen waar u in de zaal gaat zitten. Komt u met meerderen en wilt u naast elkaar zitten, kom dan tijdig naar het theater. De zaal is open vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling.

Rolstoel
U dient zo ruim mogelijk van te voren ons te informeren indien u rolstoelgebruik(st)er bent.
Telefoon: 033-4953107, e-mail: info@theaterdetuin.nl
Zo kunt u ons in staat stellen om daarvoor een geschikte plaats vrij te houden.

Tuinabonnement
Er bestaat ook de mogelijkheid om een tuinabonnement te nemen. Boekt u minimaal 5 voorstellingen dan krijgt u 10% korting (geldt niet voor theaterdiners en benefietvoorstellingen). Indien u online kaarten besteld, dan ziet u dat deze korting vanaf de 5de voorstelling automatisch wordt verwerkt bij uw betaling.

Retourneren kaarten
Theater De Tuin neemt geen kaarten retour. Mocht u door een situatie van overmacht (zoals in de huidige omstandigheden een positieve coronatest) niet kunnen komen, stuur dan een e-mail aan info@theaterdetuin.nl. Wij zullen dan beoordelen of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming uit coulance. In dat geval kunt u kiezen tussen een kaartje voor een andere voorstelling of een cadeaubon. De cadeaubon bedraagt dan de waarde van € 8,- in geval van een film; in geval van een kaartje voor een voorstelling is het bedrag van de cadeaubon het dichtstbijzijnde lagere veelvoud van € 5,- (is de prijs van een kaartje bijvoorbeeld € 17,50, dan krijgt u een cadeaubon van € 15,-).

Cadeaubonnen
Voor familie, vrienden, jubilea of andere feestjes zijn er cadeaubonnen. Deze zijn aan de kassa verkrijgbaar, maar u kunt ze ook online bestellen door op het bedrag van de gewenst cadeaubon te klikken. Ook is het mogelijk een cadeaubon voor een specifieke voorstelling te krijgen die in een mooie groene tuinenveloppe kan worden gegeven aan de relatie, familie of vrienden. Deze theater cadeaubonnen kunnen alleen exclusief in theater De Tuin worden besteed.

CADEAUBON €15,-
CADEAUBON €10,-
CADEAUBON €9,-

Theater De Tuin is op 23 augustus 2012 officieel geopend en is de voortzetting van het voormalige cultureel centrum Het Hoekhuis. De activiteiten zijn ondergebracht in Stichting Theater De Tuin en de Stichting heeft de ANBI status. RSIN nummer 810248189

DOELSTELLING
Een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke en culturele leven in de gemeente Leusden op het gebied van onder meer- maar niet beperkt tot- theater, kunst, film, muziek, cabaret  en educatie voor jong en oud en onthoudt zich daarbij van politieke opvattingen alsmede levensbeschouwelijke standpunten.

BESTUUR

 • Voorzitter a.i. (Jessica Kroeske)
 • Secretaris (Sandra Boeijjnk)
 • Penningmeester (Jos Korver)
 • Programmaleider (Jessica Kroeske)
 • PR, Communicatie en Marketing (Mireille den Hartog)

VRIJWILLIGERS

Stichting Theater De Tuin is een organisatie die uitsluitend bestaat uit vrijwilligers. Momenteel heeft Theater De Tuin zo’n 70 vrijwilligers die zijn onderverdeeld naar:

 • Werkgroepen voor de Cabarettuin, de Muziektuin, de Filmtuin, de Kunsttuin en de Kindertuin. Deze werkgroepen bepalen in overleg met de programmaleider de samenstelling en de uitvoering van het programma en zijn gastvrouw en gastheer bij de voorstellingen.
 • De werkgroep Bar is verantwoordelijk voor de barbezettting voor, na en tijdens voorstellingen en verhuuractiviteiten.
 • De werkgroep Loket zorgt voor bezetting van de kassa en kaartverkoop op vrijdag en zaterdag.
 • De PR-werkgroep is verantwoordelijk voor opmaak en inhoud van de website, de Tuinpagina, de wekelijkse nieuwsbrief en programmagids, alsmede de promotionele activiteiten in en rondom het theater.
 • De groep Techniek zorgt er voor dat de voorstellingen en verhuuractiviteiten qua geluid en licht vlekkeloos verlopen en zijn tevens verantwoordelijk voor aanschaf en onderhoud van de daarvoor benodigde apparatuur.
 • De facilitair coördinator is verantwoordelijk voor de inrichting en onderhoud van het theater.
 • De vrijwilligerscoördinator geeft, onder verantwoordelijkheid van het bestuur, inhoud aan het vrijwilligersbeleid en heeft een belangrijke rol bij het aannamebeleid van vrijwilligers, onder meer door het opstellen van vrijwilligersovereenkomsten en taak- en functieomschrijvingen.
TECHNIEK
Alle informatie over licht, geluid, techniek binnen onze theater kunt u nalezen in ons overzicht Technische Faciliteiten 

Steunt u het idee van een eigen theater in Leusden? Of wilt u gewoon bevestigen dat u ons theater een warm hart toedraagt? Word dan Tuinvriend. Als Tuinvriend steunt u niet alleen Theater De Tuin, maar hebben we ook nog wat voordeeltjes voor u in petto.

Voor slecht € 25,- bent u een heel theaterseizoen Tuinvriend en kunt u rekenen op:

 • Een uitnodiging voor de jaarlijkse programmapresentatie, exclusief voor Tuinvrienden en Tuingezanten, waar u na afloop kaarten kunt bemachtigen voor uw favoriete voorstelling.
 • Ontvangt u op die avond de nieuwe programmagids (5 dagen vóór de huis-aan-huis-verspreiding).
 • Vijf dagen de tijd om met voorrang (vóór de start van de kaartverkoop via de site) uw keuze aan te vullen.
 • 10% korting op de voorstellingen (uitgezonderd geselecteerde voorstellingen).
 • Kosteloos omruilen van uw kaarten.
 • Periodieke toezending van de Nieuwsbrief van Theater De Tuin.

Tuinvriend maakt Tuinvriend
Maak als Tuinvriend een nieuwe vriend van Theater De Tuin en ontvang per nieuw aangebrachte vriend een waardebon van € 5,-, onbeperkt geldig en vrij besteedbaar in het theater. Voorwaarde: de aangedragen vriend mag gedurende het voorgaande seizoen niet al ‘vriend’ zijn geweest; er moet minimaal 1 seizoen tussen zitten.

Mocht u vragen hebben mail dan naar info@theaterdetuin.nl

TUINVRIEND WORDEN
TUINVRIEND PARTNER WORDEN

Theater De Tuin biedt de mogelijkheid aan organisaties, het bedrijfsleven en particulieren om De Tuin jaarlijks te ondersteunen met een bedrag van € 250,-, € 500,-, € 750,- of €1000,- . Hier staat een uitgebreid sponsorpakket tegenover.

Uiteraard kunnen uw wensen ook op maat worden ingevuld, neemt u daarvoor contact op met de voorzitter a.i. van De Tuin, Jessica Kroeske, via E-mail voorzitter@theaterdetuin.nl  of telefonisch 06-2239 9738

DE TUINGEZANTEN