Laden Evenementen

Yvonne Nijs
Yvonne is opgegroeid in Venlo. Eind jaren 80 is ze vertrokken naar Utrecht om daar de Kunstacademie te volgen.
In 2015 na een lange stilte is ze weer begonnen met het nemen van schilderlessen.
Sindsdien heeft ze het schilderen definitief opgepakt, bezoekt musea, exposities. Overal haalt ze haar inspiratie vandaan.

Ze maakt abstract en portretten. Ook werkt ze in opdracht vraag haar naar de mogelijkheden! Haar werk is experimenteel en verrassend. Ongrijpbare gezichten, vormen, collages, composities, structuren, ze roepen een doorleefd kleurrijk organisch beeld op.

Yvonne is geïnteresseerd in een breed spectrum van thema’s en onderwerpen wat betreft haar werk. Het menselijk aspect trekt haar aan met alle emoties en betekenissen, dit zie je terug in haar portretten.
Zij houdt ervan om in haar werk de fantasie van de kijker te prikkelen. Dit door abstractie in haar figuratieve werk aan te brengen zodat niet alles volledig ingevuld is en de kijker er zijn eigen projectie op kan hebben. De kijker kan het verhaal afmaken in zijn eigen hoofd en op zijn eigen manier.

Technieken: paletmes, vingers, mixed media.
Deze technieken bieden veel ruimte voor spontaniteit. Zelf zegt ze: “De verrassing tijdens het schilderen dat het doek met je op de loop gaat, dat het soms lijkt dat er iets mis gaat en dat dat dan juist goed werkt. Het laten gebeuren, de spontaniteit”
Haar werk is te bezichtigen op afspraak in haar atelier in Amersfoort.
website – www.yvonnenijs.nl

Janina Landsmark
Janina Landsmark is geboren op het zonnige en kleurrijke eiland Curaçao.
Het werken en experimenteren met klei geeft haar veel rust en ontspanning en met klei kan ze zichzelf uitdrukken, zowel in vorm en kleur. De kleiwereld is grenzeloos.

Janina creëert objecten en abstracte vormen waar beweging in zit, de huid van haar objecten decoreert ze met veel kleuren en structuur.
Janine combineert vorm en kleuren en deze moeten haar en de kijker verblijden. Vorm en kleur moeten in harmonie en balans zijn.
Haar inspiratie haal ze uit de mooie en levendige kleuren van het eiland Curaçao. Zowel van de kleurrijke huizen als de folkloristische klederdracht van het eiland.
Haar werk maakt ze van steengoed klei of porselein. Haar werk is niet functioneel maar haar eigen inspiratie.
Kleur maakt het leven vrolijk en het helpt je om je zelf te leren kennen. Haar werk is een weerspiegeling van hoe Janina is en hoe ze in het leven staat. Beweging, kleur, vrolijk en positief.

2017: Diploma Keramiek aan de NKO (SBB)
2018: Diploma Extra Leerjaar Handvormen aan de NKO (SBB)
2019: Diploma Extra Leerjaar Glazuren aan de SBB (NKO)
Engobe Decoratie technieken bij Lucia Fransen
Ingekleurde Porselein bij Judith de Vries
Papier Porselein bij Patty Wouters
Master Class bij Albert Busto
La Meridiana School of Ceramics Italie, Peter Beard, Exploring the Surface
Plateel Schilderen bij Trudy Ottenspeer
Nerikomi Technieken volgens Wabi Sabi bij Marjan de Voogd
Transfers op Klei bij Netty Jansen
Image Transfer on clay bij Carol Gouthro
Decoratie Engobe- Caroline Genders

www.janinasartcreations.nl