Laden Evenementen

Tryout
Tobi Kooiman is cabaretier en wiskundige. Hij tackelt met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties en neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

Bij cabaretfestival Cameretten won hij de Publieksprijs, en zijn eerste voorstelling, Best Of, kreeg meteen ★★★★★ van cabaret.nl, dat sprak van een verfrissende wind en hits in overvloed.

Nu beginnen de try-outs voor zijn 2e voorstelling, Best Of 2. Daarin gaat hij proberen zijn imago op te krikken. Want, aldus Tobi: “De reactie die ik na Best Of het vaakst kreeg kwam van bejaarde vrouwen die dan zeiden: “Ik vond het heel herkenbaar. Mijn kleinzoon is ook autistisch.””

De pers over Best Of: 

  • “Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed” (★★★★★ Cabaret.nl)
  • “De kwalificatie belofte inmiddels voorbij” (★★★★ Dagblad van het Noorden)
  • “De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig.” (Theaterkrant)

De pers over Tobi Kooiman:

  • “Snelle grappen en slimme redenaties in een knap betoog over ratio en de controle van emoties” (Dagblad van het Noorden)
  • “Hoe dat hoofd werkt maakt hij aanstekelijk inzichtelijk met beeldende verhalen en rake grappen(Theaterkrant)
  • “Talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen” (NRC)

www.tobikooiman.nl