Laden Evenementen

“Ik vind het fijn om alleen te zijn, want ik ontdek de wereld.”

Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea.
Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud.
In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

Kira Kool
Kira is geboren en getogen in Bunschoten-Spakenburg, waar ze al snel de liefde voor muziektheater ontdekte. Zo vroeg haar juf in groep 3 ooit aan haar ouders of ze thuis wel eens sprak, omdat ze op school alleen maar zong. Een anekdote die symbool staat voor het werk van Kira. Verhalen zijn veel mooier wanneer ze gezongen of gespeeld worden!

Tijdens de opleiding Muziektheater heeft Kira zich gespecialiseerd in de performerskant van het vak. Uiteindelijk kwam dit samen in haar eindexamen Superficial Supremacy. Na haar afstuderen was zij te zien in de rockopera ‘De Witt of Oranje’ en momenteel tourt zij door het hele land met de peutervoorstellingen ‘Dikkie Dik en de taart’ en ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’

Inmiddels woont Kira in het hartje van Utrecht. Een bruisende, theatrale stad waar zij helemaal thuis is. Sinds de zomer van 2015 is Kira daar zelfstandig ondernemer onder de naam Kira Kool Producties. Daarmee verzorgt ze muziek theatrale projecten waarin wordt uitgedaagd om grenzen te verleggen.