Laden Evenementen

Remke van Schaik

Mijn naam is Remke van Schaik, 67 jaar en woonachtig in Woudenberg. Ik ben begonnen met schilderen in 2010 en had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Ik heb nu de beschikking over mijn eigen atelier in onze woning. Het is heerlijk om me hier terug te trekken en uit te leven.

Mijn schilderstijl is realistisch. Mijn werk is vooral met acryl- en olieverf gemaakt. Mijn werken zijn vaak kleurrijk. Ik maak geen kunstwerk in opdracht. Ik kan dan onvoldoende mijn eigen gevoel erin leggen. Ik wil in alle vrijheid kunnen schilderen.

Ik ben als autodidact begonnen en volg nog steeds cursussen en workshops. Bijvoorbeeld  bij ervaren kunstenaars, zoals Evelien Kooloos en Ardy Methorst en via internet bij “Ik wil schilderen”.

De afgelopen jaren heb ik meerdere exposities gehad in Woudenberg, Scherpenzeel, Achterveld en Amersfoort.  Ik heb deelgenomen aan diverse atelierroutes. Ook in 2024 neem ik weer deel aan de Atelierroute Leusden-Woudenberg.
Vanaf 1-2-2024 hangen er ook schilderijen van mij in een kunstwinkel in Barneveld (Ward’s Art, Jan van Schaffelaarstraat 45, 3771 BS Barneveld.
Mijn website: www.remkes-atelier.com

Fineke Art

Als kind had sport en handenarbeid mijn grootste interesse en dit is nooit veranderd. Mijn hele leven ben ik naast het sporten mijn creativiteit blijven ontwikkelen in beeldende vorming. Dit met als basismaterialen keramiek en brons, maar ook in textiele werkvormen.

Tijdens mijn opleiding als kleuterleidster is de creativiteit aangewakkerd door Lütz de Jong. Om mij hierin verder te kunnen ontplooien volgden er keramieklessen op De Brink in Nijkerk en aan Het Palet in Ermelo. Met name de lessen van Be Klein uit Harderwijk hebben een grote invloed op mijn ontwikkeling in het keramiek gehad. Pas in een latere fase ben ik overgestapt op brons.

Vervolgens heb ik ook uit uiting kunnen geven aan de wens om te schilderen; dit bij Alice Broer in Ermelo en Gerben Koldijk op de Vrije Academie in Nunspeet.

Mijn meeste werk is figuratief, dus herkenbaar, maar er is ook abstract werk. Daarbij is er veel variatie, wegens mijn liefde voor afwisseling hetgeen een weerspiegeling is van mijn karakter en omdat het mij niet ligt om mij toe te leggen op één stijl.

Vaak laat ik me inspireren door een toevallige gebeurtenis of verrassing die op mijn pad komt. In mijn beelden staat de mens, sport en bewegen vaak centraal. Dit is nauw verwant aan mijn levensstijl en eveneens aan mijn werk, gezien de voormalige functie van bewegingstherapeut op het Behandelcentrum Salem te Ermelo, onderdeel van het ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk.

Voor deze werkgever heb ik voor een tijdelijke locatie een sportserie in acrylverf geproduceerd, waarmee in het voorjaar van 2014 in het ziekenhuis St. Jansdal werd geëxposeerd en welke collectie in september onderdeel was van de kunstroute NW-Veluwe.
https://www.finekeart.nl/