Laden Evenementen

Yvonne van Hoogstraten
Voorburg, 1945
Na 5 jaar fijnschilderacademie werk ik nu al jaren voornamelijk in opdracht. Dieren zijn mijn favoriete onderwerp.
Als de eigenaar in het schilderij de specifieke kenmerken en eigenschappen van zijn dier herkent, is mijn opdracht geslaagd.
Ik werk het liefst met olieverf op paneel, soms op doek. Meestal schilder ik miniaturen, ca. 10 x 10 cm, of zelfs kleiner. Ook schilderijtjes voor poppenhuizen zijn mogelijk.

Jip Klimstra
Inspiratiebron: De menselijke figuur en vormen geïnspireerd door de natuur. In mijn werk  als thuisbegeleidster staat de mens centraal en waarin observaties van het gedrag belangrijk zijn. Zie kop van meneer Henk. Ook de natuur is een belangrijke bron.
Enkele jaren geleden heb ik in Oost Duitsland 10.000 kraanvogels gespot. Dat heeft zo’n indruk op mij gemaakt en thuis heb ik meteen de schaal gemaakt.
De laatste tijd heb ik mij toegelegd op het boetseren, vooral vogels waarin ik het karakter probeer vast te leggen. Ook schalen waarin ik kan tekenen. Zie schaal met de Kraanvogels.In het kunstgilde hadden in 2023 we  een groepsexpositie met het thema Ginkgo bladeren waar ik meedeed met mijn keramiek.
Bij het afscheid van mijn werk in 2016 heb ik voor iedere collega een vogeltje gemaakt. Een uiltje voor iemand die alles hoort en ziet en een ander kreeg een ijsvogeltje omdat ze in een woonboot woont en
omringd is met water.
Ook heb ik het altijd leuk gevonden mensen te fotograferen.

Opleiding
Famous Artists School Amsterdam
Verschillende cursussen zoals aquarel, boetseren en potten draaien in Het Venster Wageningen, Creatief Beeldend Nijmegen en tekenen naar (naakt) model in onder andere het Kunstgilde

Toegepaste technieken
Keramiek, aquarel en tekenen

Onderwerpen
Vogels, huizen, de menselijke figuur en de natuur.
Stijl: figuratief

Exposities
In het kunstgilde met naaktstudies en in de Ridderhof Amerongen met aquarellen. Kunst aan het Klompenpad en Kunstroute Rhenen.
De beelden van de bejaarde mannen in het Rondeel passend bij de expo van mijn toen 80 jarige partner Ben Kolenbrander. Het thema was: “Schoonheid van het verval”.