Laden Evenementen

Mariska Baalman
Als zelfbenoemd ‘lyricofiel’ luister ik altijd naar de teksten van liedjes. Sommige teksten zijn rijmelarij van lik-me-versje, terwijl andere ware poëtische pareltjes zijn, waarbij ik heerlijk kan wegdromen en als beelddenker gelijk een passend beeld voor mij zie.

Op de middelbare school kladderde ik mijn agenda al vol met songteksten die ik van het muziekblad Popfoto overschreef. Daar kwamen kleine tekeningetjes en versierde letters bij en later op de Mode Academie maakte ik werkstukken met ‘mijn’ muzikale teksten erin verwerkt.
De fases van liefdesverdriet werden doorstaan door luid snikkend de zwaarste teksten uit te schrijven, bij ‘Bridge Over Troubled Water’ denk ik aan de uitvaarten van mijn opa en oma en via mijn favoriete regel uit een nummer van de Arctic Monkeys heb ik het hart veroverd van mijn liefde.

Mijn leven hangt met lyrics aan elkaar!  

Ik schilder voornamelijk vrouwen: sterke vrouwen, verleidelijke vrouwen, breekbare vrouwen, dromerige vrouwen, liefdevolle vrouwen.

In elke vrouw die ik schilder zit een stukje van mijzelf, soms sterk aanwezig, soms meer op de achtergrond. Vaak zie ik pas later wat een schilderij mij over mijzelf kan vertellen.

De centrale vragen in mijn werk zijn: hoe ziet de vrouw zichzelf en hoe ziet de wereld haar? In hoeverre bepalen verwachtingen, (vastgeroeste) ideeën, nare en positieve ervaringen je zelfbeeld? Door vrouwen te portretteren in verschillende facetten, zoals als lustobject, als muze, als liefdespartner, probeer ik mijn eigen zoektocht te begrijpen.

Mijn schilderijen maak ik op hout, vanwege de mooie gevlamde tekening van dit natuurlijke materiaal.

Ik schilder met acrylverf, met een voorkeur voor warme tinten.

Mijn stijl is te omschrijven als Pop-Art met een hang naar vervlogen tijden, zoals Jugendstil, Art Deco, Art Nouveau en de jaren’60

Sabine van Velpen
Ik hou van (levens)verhalen in mijn werk en in mijn vrije tijd. Het vertellen ervan is één bijzonder facet.De basis voor het verhaal begint bij mijzelf en de kern daarvan is dat creativiteit als een rode draad door mijn leven loopt.

Ik werk met liefde en passie met mijn handen, of dat nu met edelmetaal is of met stof of met leer.  Steeds weer ervaar ik de bijzonderheid van het moment waarop ik het in mijn handen neem en op basis van de intuïtie van dat moment het creatieve proces in mij tot ontwikkeling komt. Wat ik werkende weg wel altijd merk is dat er een verhaal schuilt in het creatieve proces en dat herinneringen, sferen, fantasieën of de herkomst van het materiaal daarbij centraal staan. Dit maakt mijn sieraden oorspronkelijk en uniek. Elk sieraad geef ik uiteindelijk een naam. Deze vertelt het verhaal van het sieraad. Ik vertel jou graag het verhaal achter mijn sieraad.

www.sabinesatelier.nl

Deelnemer van de Atelierroute Leusden/Woudenberg op 8 en 9 juni 2024. Info vind je hier.
Deelnemer van de Kunstroute Maarn/Doorn op 1 en 2 juni 2024. Info vind je hier.
Deelnemer van de Atelierroute in Driebergen op 2 en 3 november 2024.