Laden Evenementen

Een episch kostuumdrama over de vaderloze kapitein (de bastaard = ‘Bastarden’), ervan overtuigd dat zijn vader van adel was en hij daarom recht heeft op een stukje land. Dat krijgt hij uiteindelijk ook, maar dat is eerder als belediging bedoeld: het is een stuk bijzonder dorre, woeste grond, de ongetemde paarse Deense heide. Toch lijkt de kapitein er – zeer tegen de zin in van de daar heersende Frederik De Schinkel, de vijand – een succes van te maken.

De meedogenloze, sadistische De Schinkel (Simon Bennebjerg) waant zichzelf de landeigenaar. Wanneer hij ontdekt dat twee van zijn arbeiders ontsnappen om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. De onverzettelijke Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet.

Een sterk aspect van The Promised Land is dat de film geen voorspelbare of uitgekauwde oorlogspaden volgt, waardoor je net zo waakzaam blijft als de personages zelf. The Promised Land is bovendien een  kunstwerk qua stijl, kostuums en sfeer en blijkt een bloedstollende én warmbloedige film met waanzinnige beelden.

‘Snoeiharde en stoere Deense film over een oorlog om onherbergzaam heidegebied.’ (Filmtotaal)

Regisseur – Nicolaj Arcel
Cast – Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Simon Bennebjerg e.a.
https://youtu.be/QaAdPLojMto?si=R70Hm8plio3SQ6Ag