Laden Evenementen

Na de dood van haar echtgenoot moet een schrijfster/docente bewijzen dat zij onschuldig is.

Sandra Voyter (Sandra Hüller), Samuel Maleski (Samuel Theis) en hun slechtziende zoon Daniel (11)   (Milo Machado Graner) wonen sinds een jaar in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel door zijn zoon dood wordt aangetroffen onder verdachte omstandigheden, wordt Sandra aangeklaagd. Want: was zijn val een noodlottig ongeluk, toch zelfmoord of werd hij opzettelijk door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

De zaak draait lang om de vraag of Samuel nog leefde toen hij de smak maakte. Hoofdverdachte Sandra heeft in de rechtszaal nog wel het een en ander uit te leggen, maar blijkt een complex personage die de nodige geheimen verbergt. Samuel kan het zelf niet navertellen, maar regisseur Triet weet, met verklaringen van betrokkenen, de relatie tussen Samuel en Sandra te reconstrueren. Ondertussen wordt Daniël pijnlijk geconfronteerd met alle details.

‘Anatomy of a Fall is zo’n zeldzame film waarin alles klopt, die je aan het denken zet en je na afloop niet snel meer loslaat.’ (Filmtotaal)

In Cannes bekroond met de Gouden Palm.

Regisseur – Justine Triet
Cast – Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado-Graner, Samuel Theis
https://youtu.be/fTrsp5BMloA?si=t6VsMlgbd9LlTrQc