Laden Evenementen

Fotoclub Zone V
De Amersfoortse fotoclub Zone V werd in 2009 opgericht. Bij de club is een dertigtal amateurfotografen aangesloten, zowel beginnende fotografen als gevorderden. Zij beoefenen hun hobby op uiteenlopende terreinen, van natuur- en landschapsfotografie tot urbex en architectuur en van portretfotografie tot macrofotografie.
De leden komen elke twee weken op woensdagavond bijeen in het ontmoetingsgebouw De Dissel in Vathorst/Hooglanderveen.

Zone V is aangesloten bij de Fotobond/Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie, en neemt actief deel aan (regionale) wedstrijden en exposities. Leden van de club zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van het Rietveldpaviljoen in Amersfoort als regionaal centrum voor fotografie.

Lilian Wagt
Na vele jaren gewerkt te hebben achter de schermen van TV programma’s heb ik 7 jaar geleden besloten met mijn handen te willen werken en creatiever bezig te zijn. Na een opleiding voor meubelstoffeerder, meubelmaker en meubel restaurateur kwam ik in aanraking met het houtdraaien.

Ik laat het hout vertellen wat er uit mijn handen moet komen. Elke keer sta ik weer versteld wat er voor moois aan de binnenkant van de bomen zit. Geen object wordt daardoor het zelfde.
Hout is voor mij kunst en ik wil graag dat iedereen er van geniet. Net zoals ik geniet van het houtdraaien.
Het meeste hout dat ik voor mijn objecten gebruik komt van lokale bomen. Hoe mooi is het dat je aan je vrienden kunt vertellen dat de schaal of vaas die op tafel staat uit een boom van het Hoevelakense bos is of uit je eigen achtertuin.
Alle schalen zijn in een voedselvriendelijke olie gezet.