Laden Evenementen

Eric Koekkoek
Ik ben geboren in Bandoeng (Indonesië)  en sinds 1975 woonachtig in Leusden. 

In mijn jeugd heb ik weleens wat getekend en geschilderd met waterverf en ecoline. Dit was zeker nog geen hobby te noemen en het kwam pas later, met mijn  olieverfschilderijen gemaakt op doek in de periode 1970-1972.
 

Ik werkte toen op de computerafdeling in ploegendienst, moest ’s avonds laat met de bus naar huis, kon niet slapen en begon toen te schilderen in mijn kleine slaapkamer: “tot de ochtend komt en de nacht vertrekt”. Meestal viel ik uitgeput naast mijn creatie in slaap. 

Dit was het prille begin van zelfontplooiing, aangemoedigd door omgang met een dorpskunstenaar, bezoeken aan exposities, kijken naar kunst, de gratie van ballet, en de warmte, sprookjes en humor van  Indische vertellingen door mijn moeder. 

 

Ik schilder voornamelijk met olieverf in primaire kleuren, beschik niet over een bepaalde stijl,  ben niet specifiek opgeleid, en voel mij vrij en ongebonden. Met tussenpozen heb ik geschilderd in de jaren 70-midden 90.

Het schilderen was in die tijd vooral bedoeld om rustige momenten te creëren naast het gezinsleven, het werk, waarin ik al mijn gedachten, ideeën en fantasieën mijn vrije, besloten ruimte kon geven.

 

Sinds maart 2022 ben ik weer aan het schilderen gegaan, nadat buurtgenote Linda de Wit, na een aantal schilderijen te hebben bekeken, mij eerder aanmoedigde om deel te nemen aan de expositie van Theater de Tuin, seizoen 2023-2024.

 

Ik ben hier later zo van geschrokken, kende nog niet de agenda, dacht dat ik binnenkort zou moeten exposeren en ben toen als een “razende” aan de slag gegaan. Met gevolg en resultaat, ca 15 stuks (olieverf op ecoplex hout) die her en der zijn gestapeld  tegen muren in afwachting van drogen en vernissen. 

Mijn leidraad voor schilderen: “Ik leef de Herfst, beleef de Lente”.

Silene van Waveren
Silene van Waveren, 30 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar. Creativiteit speelde ook in haar loopbaan bij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften een belangrijke rol.
Gedurende 20 jaar was ze hier werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij de encyclopedie ‘Het Komplete Handwerken’ en ‘Handwerken zonder grenzen’. Haar modeopleiding in Amsterdam was hiervoor een uitstekende basis. Ook volgde ze gedurende een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht.

Driedimensionaal werken is voor haar hét medium waarmee zij als kunstenaar haar verhaal, haar wereld kan verbeelden. Ze staat open voor nieuwe methoden en onbekende werkwijzen. Gebruik makend van zulke kansen om te verbeteren én te groeien in haar werk.
Elk object is uniek, omdat Silene niet met mallen werkt.

Speerpunten
Catwalkladies (slanke vrouwen), die ontstaan zijn uit haar modeverleden, voor elke vrouw ontwerpt zij een ander outfit. De “Bettie objecten”: Het typetje staat centraal en Silene vertelt haar stripverhaal in keramiek. Omdat ze erg van dieren houdt zijn deze goed vertegenwoordigd in haar oeuvre, o.a. vogels, honden én katten. Zowel de Betties als de dieren hebben een humoristische inslag. De hoogtes van het werk variëren van zo’n 25 cm tot wel 1.80 m.

Techniek
Silene werkt met klei en met diverse glazuurtechnieken, onder andere eigen samengestelde sinter-engoben, oxides, keramische pigmenten en body stains. Ook vormt ze objecten met aluminiumcement met marmer én ontdekt steeds weer nieuwe methoden.
Fascinerend zijn haar combinatietechnieken met o.a. glas, metaal, stof, steen en touw in combinatie met keramiek of aluminiumcement.

Opdrachten
Silene werkt nationaal én internationaal in opdracht voor bedrijven en particulieren: Zo heeft ze o.a. herinneringsbeelden, urnen en relatiegeschenken ontworpen en uitgevoerd. Door goed te luisteren wat de klant wil is ze in staat geslaagde objecten te maken.
Tevens kunt u haar benaderen voor het volgen van een workshop, op locatie of bij haar thuis.

Media

 • Expositie Hugo de Groot jaar Fort Vuren
  Ontwerp en uitvoering Toneel festival Den Dolder
  Mathilde Willink In memoriam 80 jaar, Terneuzen
  Ontwerp en uitvoering Vincent Bijlo wisseltrofee
  Ontwerp en uitvoering gedachtenistafel en beeld, MC kerk Den Dolder
  Grafbeelden (engelen) voor het Stille Hofje Den Dolder
  Radio Slotstand interview
  Tijdschrift Feli Kat nummer
  Maandblad Kattenmanieren
  Tijdschrift Majesteit
  TV – EO De tijd van je leven
  Tijdschrift Groene Hart Leven