Laden Evenementen

Drie zinderende voorrondes hebben ze inmiddels doorstaan, de zes halvefinalisten van de AKF Sonneveldprijs 2024. In samenwerking met een professionele regisseur die past bij het type maker, krijgen ze de ruimte om hun programma aan te scherpen, bij te schaven, te toetsen en te raffineren. Daarnaast volgen ze masterclasses en krijgen ze les van gevestigde namen uit het theatervak.
Wie schopt het uiteindelijk tot de finale en mag zichzelf de winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque? Verrassingen gegarandeerd, experimenten getolereerd, wie komt kijken krijgt zonder twijfel een avontuurlijke theateravond gepresenteerd.

foto – Isabelle Wenzel

https://akf.nl/
Op 17 februari zijn de volgende drie halve finalisten te zien in Leusden:

Levy Geernaert (1999) is geboren en getogen in Vlissingen. Na zijn geboorte was hij een tijdje een baby en is daarna doorgestroomd naar de peuterspeelzaal. Na twee jaar mocht hij naar de basisschool die hij ook succesvol heeft doorlopen. Dit is de plek waar hij naar eigen zeggen “lezen en schrijven” heeft geleerd. Op zijn 17e vertrok Levy naar Rotterdam om te studeren aan de MBO Theaterschool. Inmiddels studeert hij aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

 

Foto: Anne van Zantwijk

 

 

 

Paddy is zangeres, actrice en theatermaker en is in 2022 afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater, Codarts Hogesch

ool voor de Kunsten (ze speelde eerder in o.a. Dagboek van een Herdershond, ‘Nederland, een teleurstellend Kutland in Europa’, verschillende producties bij het Wilminktheater). Tijdgenoten: Myrthe van der Vuurst de Vries (speelde eerder in o.a. Snowponies – De Alex Klaasen Revue’ verschillende voorstellingen i.s.m. Kiki Jaski en Jan Groenteman, What Ever Happened To Mr. Pete?) Amelie Ackx (speeldeeerder in o.a. Spaghettirellen, AQUEERIUS en verschillende producties bij het Wilminktheater) Daniëlle Deddens (speelde eerder in o.a. Artist in Residence bij Karavaan, Hendrik Groen – Opgewekt naar de Eindstreep, Solitude Hotel).

Foto: Anne van Zantwijk

 

Simon groeide op in Leuven, België, waar hij wiskundige ingenieurswetenschappen studeerde en uiteindelijk aan een doctoraat in de sterrenkunde begon. Hoewel de mysteries van het heelal hem steeds zullen interesseren, gaf het onderzoek hem geen voldoening. Hij koestert al jaren de droom om op het podium te staan en maakt met deze voorstelling zijn eerste stap:one small step for man, one giant leap for Simon Verlinden.

 

Foto: Anne van Zantwijk