Laden Evenementen

Edith Boerma
Van jongs af aan heb ik getekend, maar pas nadat we in Leusden zijn komen wonen heb ik teken- en schilderlessen genomen.
Eerst bij Latent Talent en van 1987 tot 2016 bij ELTA, waar Francien van Westering ons gedurende 6 jaar kunstgeschiedenis en allerlei technieken heeft onderwezen.
Daarna hebben we in ELTA gewerkt met gastdocenten (workshops) en met elkaar.
Door mijn biologiestudie schilder ik natuur en bij voorkeur dieren, die ik zo realistisch, levendig en passend in hun natuurlijke omgeving probeer af te beelden.
De laatste jaren wil ik ook zo goed mogelijk karakter en persoonlijkheid in de portretten weergeven.
Eindelijk begint er begrip door te dringen dat dieren ook emoties en intelligentie bezitten en niet alleen gedreven worden door instinct.

Een aantal jaren geleden heb ik een nieuwe techniek “uitgevonden”, mijn zogenaamde “pseudo glas-in-lood “ methode. Hiermee krijg ik met acrylverf en loodstrip op hout het effect van glas -in- lood ramen.
Ook reizen vormden een bron van inspiratie, zowel voor het schilderen van natuur als voor het kennismaken met andere kunstculturen. Dat is terug te zien in schilderijen die ik heb gemaakt in Australische Aboriginal- stijl.
In 2017 heb ik deze schilderijen laten zien in Open Atelier Route.
Aan deze Open Atelier Routes heb ik meegedaan vanaf het begin, maar na Corona heb ik niet meer deel genomen.
Vanaf 2000 heb ik regelmatig op verschillende plaatsen geëxposeerd en jaarlijks deelgenomen aan de expo’s van ELTA.
In 2016 is een reeks exposities in een café-restaurant in het het Franse dorp Vicq-Exemplet beëindigd.

André Pool
Naast schilderijen maak ik ook beelden/ objecten, deze vervaardig ik uit verschillende materialen, zoals hout, klei ,vilt, stof en sculpture blocken.
De onderwerpen variëren nog al, bij deze expositie komen ook een aantal gebouwen/ huisjes te staan die in Corona tijd zijn vervaardigd, deze zijn afgewerkt met een dikke laag stuckverf.
Het maken van beelden is net als schilderen al lange tijd een hobby waar ik veel tijd in steek met als doel mooie dingen creëren en het moet vooral toegankelijk zijn.