Laden Evenementen

Iedereen heeft toekomstdromen, niet iedereen heeft de kans ze na te jagen, met Abdulaal Hussein

Op maandagavond 25 september ontmoeten we in het Zincafé Abdulaal Hussein. Sudanees vluchteling,
momenteel oa. vrijwilliger bij de opvang van vluchtelingen.
Abdulaal is bij Zincafe bekend van zijn bijdragen en vragen tijdens de lezing door Jan Terlouw en Annette Nobuntu.

Abdulaal Hussein ontvluchtte op jonge leeftijd Soedan vanwege politieke onveiligheid en vestigde zich in Nederland. Hij zet zich nu actief in voor jonge nieuwkomers in Nederland, hij biedt ze praktische hulp zoals het bellen met instanties en het lezen van brieven. Hij is vrijwilliger bij organisaties zoals Young Minds Utrecht en New Dutch Connections, die jonge alleenreizende vluchtelingen aan bedrijven en maatjes koppelt.

Zijn toewijding en inzet voor gelijke kansen en positieve verandering werd in november 2022 bekroond met de prestigieuze Young Impact Award in de categorie “Gelijke Kansen”. Deze prijs eert jongeren die zich tot het uiterste inspannen om een positieve impact te maken in de samenleving. Eerder dat jaar werd hij al geëerd met het Utrechtse Jeugdlintje voor zijn buitengewone bijdrage aan de gemeenschap.

Abdulaal woont momenteel in Utrecht en volgt de Academie voor Theater Performance aan het Creative College. Theater is op zijn pad gekomen toen hij door Adelheid Roosen werd gevraagd voor Wijksafari. “Ik besefte dat theater mijn thuis zou worden. Een plek waar dans, muziek, mensen en acteerwerk samenkomen”.

In de serie Fight or Flight Soedan die begin dit jaar te zien was op de NPO is zijn vluchtverhaal op indringende wijze gedocumenteerd.

Zie voor meer informatie ook: Nieuwsbrief 80: Saamhorigheid in een wankele Wereld, door Annette Nobuntu en Jan Terlouw. Nieuwsbrief 77: Vrede en grenzen, door Cinta Depondt van PAX Deze Nieuwsbrieven vindt u op onze website Zincafe.nl

 

Aanmelden voor de bijeenkomst
U meldt zich vooraf aan door een kaartje te kopen via onze webshop, deze vindt u op onze website.
Kaartjes kosten € 5,00 per bezoeker. Uw betaling beschouwen wij als reservering.
Voor late beslissers is het mogelijk om met pin te betalen aan de zaal. Houd er rekening mee dat de zaal VOL kan zijn.

Zincafé biedt u bij het begin van de avond als welkom gratis koffie of thee aan (andere consumpties zijn voor eigen rekening).
Halverwege de avond is er een korte pauze waarin u met elkaar kunt discussiëren en kunt genieten van een drankje.

Volgende bijeenkomsten Zincafé:
13 november 2023
29 januari 2024
xx maart 2024 – bijeenkomst in het kader van de boekenweek
27 mei 2024

Algemeen
Welkom bij Zincafé
Zincafé Leusden is een caféachtige avond waar mensen elkaar ontmoeten en van gedachten kunnen wisselen, met een speciale gast uit de wereld van politiek, wetenschap, religie, kunst en cultuur. De gast wordt geïnterviewd en/of houdt een korte voordracht en gaat met de zaal in discussie.

Zincafé Leusden organiseert bijeenkomsten waarbij het gesprek met elkaar van belang is, waar de mening kan worden gescherpt, maar waar vooral ook valt te ontdekken dat het goed is samen te zijn.

Verslagen van eerdere bijeenkomsten vindt u op onze website.

Uw Tips!
Tips over een nieuw onderwerp voor Zincafe Leusden horen wij graag. U kunt suggesties mailen naar: nieuwsbrief.zincafe@gmail.com.

Wij zijn voor al uw vragen te bereiken via:
Zincafé
Frits Raaijmaakers
06-22938124
nieuwsbrief.zincafe@gmail.com