Laden Evenementen

Een hallucinante, adembenemende en overdonderende documentaire van Pieter-Rim de Kroon (Hollands Licht, 2003) en cameraman Dick Harrewijn over Werelderfgoed het Waddengebied van Nederland tot Duitsland en Denemarken.

De titel zegt het al: de stilte van de getijden. En dat in het prachtige waddengebied ‘bij ons om de hoek’. Een film over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor van mist, wind, zon, water en land, het constant veranderende licht en de altijd aanwezige horizon.
Wanneer je goed ‘om de stilte heen’ luistert hoor je razende sneeuwstormen, een eenpersoonstreintje van postbode Hanni, klotsend zeewater, bassende zeehonden, fanfares of het geluid van een pasgeboren lammetje.
Je zou deze documentaire ook alleen kunnen beluisteren, ware het niet dat de beelden een lust voor het oog zijn en de kracht van deze eveneens kwetsbare natuur in al haar facetten laten zien.

Spectaculaire opnamen, geen voice-over, maar des te meer geluiden van de getijden, de natuur en (soms) de mens. Kortom een ode aan de ‘ademhaling’ van een dynamisch landschap. Must see!

Regisseur – Pieter-Rim de Kroon
https://www.youtube.com/watch?v=zf1-UvTk6H0