Laden Evenementen

Opening expositie van werken van Rienk Visser (schilderijen) en Hermine Schuringa (beelden), met muzikale omlijsting door Ellis de Lange, singer- songwriter. De werken zijn tot 7 december te zien in de foyer van het theater.

Rienk Visser
Al vanaf de lagere school aan het tekenen en knutselen en daarna kleuren en schilderen. Tijdens de militaire diensttijd begonnen met het maken van pentekeningen en schilderen in verschillende technieken. Na de diensttijd gezocht en gevonden: een baan met creatieve mogelijkheden voor toepassing van verlichting in en om woningen. In vrije tijd verder de toepassing van de air-brush ontwikkeld voor schilderingen met de natuur als inspiratiebron en portretten. Om ook te ontdekken wat in het driedimensionale ruimte aan vormgeving mogelijk is, later ook begonnen met beeldhouwen.

Licht en kleur zijn blijvende elementen geweest die zowel afzonderlijk als gecombineerd mogelijkheden bieden om uitdrukking te geven aan bepaalde gewenste effecten: licht en kleur in schilderijen, maar ook lichtdoorlatende beelden, zoals van witte albast, in combinatie met wisselende kleuren licht. De afgelopen jaren staan vooral in het teken van de effecten van licht in schilderijen, zowel met acryl als olieverf.

Hermine Schuringa-Luchtmeijer
Altijd al actief geweest met verschillende knutsel en handwerktechnieken en cursussen gevolgd zoals; borduren, naaien, boetseren en glasschilderen.
In 1998 met beeldhouwen in aanraking gekomen door een week intern bij Luc Ingels in Zeeland. Dit heeft mij zo gegrepen dat ik verder ben gegaan te werken met steen. Verschillende workshops gevolgd en de laatste jaren regelmatig aan het werk in Quadenoord.

Vanaf maart 2016 lid van het kunstenaars collectief ARTIPLU.