Laden Evenementen

Jiska Hofland
Als kind tekende ik al graag maar met dieren werken was toen nog een grotere wens, dat bracht mij als tiener naar een Diveto opleiding.

Na jaren niks gedaan te hebben met kunst vertelde mijn leraar tekenen bij een reünie dat hij werk van mij gebruikte als voorbeeld in zijn lessen, dat zette mij aan om dat weer op te gaan pakken. Dat werd schilderen.

Ik schilder nu zo’n 13 jaar en ben autodidact. Mijn werk is vooral te herkennen aan een kleurrijk en warm kleurenpalet. Met die kleuren en een goede compositie probeer ik een goede balans te vinden en een aansprekend schilderij te verkrijgen. Inspiratie haal ik uit de natuur en het bezoeken van musea.
Ik ben een groot bewonderaar van Jan Mankes, zijn werk bestuderen heeft mij geholpen een eigen stijl te ontwikkelen. Sinds een paar jaar ga ik graag vogels kijken met mijn partner en heb zodoende ook mijn liefde voor het schilderen van vogels ontdekt.

Annemarie Reijbroek
Mijn hobby keramiek is inmiddels een serieuze bezigheid geworden. Regelmatig ben ik te vinden op kunstmarkten in Nederland en op exposities, bijvoorbeeld in het Kunstgilde.

Ik heb jarenlang met veel passie geschilderd met acrylverf, heel kleurrijk. Onderwerpen als huisjes, vogels en landschappen waren mijn favoriet.

Later heb ik collage ontdekt, daarin geef ik regelmatig workshops.

In 2017 kwam de keramiek in mijn leven en die is niet meer weggegaan. In klei kan ik mijn fantasie echt kwijt. Altijd met een vrolijke twist, ik noem het “keramiek met een knipoog”. De onderwerpen  huisjes en vogels zie je steeds weer terugkomen. Ook de kleuren zijn herkenbaar, fel en vrolijk.

Op maandagmorgen hebben we in het Kunstgilde een gezellige keramiekgroep. Verder geef ik ook workshops en exposities. Op mijn website vindt u meer informatie  en ook een webshop met mijn werk. www.annemariereijbroek.nl