Laden Evenementen

Diana Mol – Schilderijen
Ongeveer in 1983 ben ik begonnen met een tekencursus waarbij ik mijn lespakket thuis toegezonden kreeg. Kennelijk bleek dit te afstandelijk en met komst van onze dochters schoot de zelfstudie erbij in en ben ik hiermee gestopt. De interesse naar tekenen en schilderen bleef. 
Wat jaren later heb ik, via Latent Talent in Leusden, bij Annemarie Nanninga een aantal cursussen in aquarel gevolgd. Daarna kwam Schilders vereniging de Vrije Kwasten in beeld. Bij deze club ben ik nu ruim 20 jaar met veel plezier lid.
Tijdens onze schilderavonden in de winter of op zaterdag in de zomer, gebruik ik verschillende schildertechnieken zoals Aquarel, acryl, olieverf, houtskool of inkt.

Naast mijn lidmaatschap bij de Vrije Kwasten heb ik een aantal jaren de cursus Acryl Abstract gevolgd bij Rolina van Vliet aan Collage te Hoevelaken. Bij haar heb ik geleerd om te kijken naar composities, structuren, vrije expressie, kleuren maar vooral veel plezier te hebben in het schilderen.
Ook bij de Vrije Kwasten worden er workshops georganiseerd. Zo heb ik les gehad van Gerard van de Weerd (model), Maria Kemps (allerlei thema’s en vooral ‘lef hebben’), Ton de Kruijk (portret, landschap), Theo Onnes (dieren), Herman Tjepkema (landschap, portret), Jos Verwiel (abstract), Geke Steenmetz (stilleven, landschap en portret, zowel pastelkrijt als acryl/olie) en dit jaar Mieke Robben (van ‘Sterren op het doek).

Schilderen is voor mij een hobby waarbij ik alles even kan  ‘loslaten’ en alleen maar bezig ben met het doek, de kleuren en het onderwerp.
Uiteraard gaat het niet vanzelf en is het vaak een heel gevecht. Ik ben ook niet altijd tevreden met het resultaat en daar waar anderen zeggen ‘je moet nu stoppen’ vind ik het nog niet af. Dan zet ik het doek nog een hele tijd op mijn ezel en elke keer als ik op zolder kom, omdat mijn wasmachine piept, kijk ik ook met een kritische blik naar het doek en overpeins ik ‘hoe nu verder’.  Wanneer ik dan weer verder kan, ben ik uiteindelijk toch tevreden met het resultaat.

Over wat ‘mijn stijl is’ ben ik niet uit. Heel graag wil ik naar het abstraheren toe werken maar ik merk dat ik toch altijd weer terugval in impressionistisch en vooral kleurig werk en moet ik oppassen niet teveel in detail te gaan. Hoewel, soms geeft precies naschilderen ook veel ontspanning.
Eigenlijk vind ik een eigen stijl hebben ook niet zo heel belangrijk, als ik er maar plezier aan beleef en met de andere ‘Vrije kwasten’, na het samen schilderen, elkaars werk kan beschouwen en bespreken. En dat doe ik !!

Lianda Beterarms – Houtkunst/recycle art
In het dagelijks leven creatieve producer & designer: script schrijven, filmen, regisseren, editen, audio-opnames coördineren en grafisch ontwerpen.

Daarnaast super leuk om bezig te zijn met het creëren van objecten van verschillende materialen, zoals hout, verf, gebruiksvoorwerpen, metalen voorwerpen en klei.

Het liefst recycle ik materiaal. Goed voor het milieu, goedkoop en het stimuleert de fantasie. Er is altijd wel een basisidee, maar gaandeweg ontstaat er toch weer een verrassend resultaat.

Ik geniet als ik andere mensen blij kan maken met een door mij gemaakte creatie. Dat iemand niet iets koopt om het hebben, maar omdat die persoon een positief gevoel krijgt door iets wat ik tot stand heb gebracht. Daar doe ik het voor!

Mocht mijn kunst jou nou ook aanspreken en wil je graag dat ik wat voor je maak: stuur me vooral een berichtje of kom langs!

Lianda Beterams-Kreuk