Laden Evenementen

Opening expositie van werken van Cor van den Braber (schilderijen) en Anke Tijtsma (keramiek), met muzikale omlijsting door Johan Waaldijk, singer-songwriter. De werken zijn tot 26 oktober te zien in de foyer van het theater.

Cor van den Braber is geboren in 1927 in het Westfriese Andijk en werkte 30 jaar als docent in verschillende vormen van het Beroepsonderwijs in Amersfoort en Utrecht. Hij was na een studie pedagogiek als docent verbonden aan de lerarenopleiding in Utrecht .
Naast lesbevoegdheden tekenen, rondde hij een opleiding af aan de Academie Beeldende Vorming in Amersfoort.
Van den Braber exposeerde op diverse locaties, veelal in expressionistische / kubistische stijl.
Onlangs exposeerde hij in de Marcuskerk en in het Trefpunt van de Dorpskerk.
Hij deed o.m. vooral inspiratie op tijdens veel buitenlandse reizen.

Anke Tijtsma (1972) is naast antropoloog en gespreksmaker ook keramist. Ze exposeert graag met vrij werk zoals vrouwenbeelden, schalen en objecten.
“Al jaren maak ik handgevormde keramische schalen, speelse objecten en elegante vrouwenbeelden. Sinds mijn kindertijd speel ik graag met klei. Het materiaal voelt lekker aan en vormt zich onder mijn vingers. Ik houd van de natuur en haal inspiratie uit haar fraaie vormen en patronen. Daarnaast levert mijn werk als cultureel antropoloog mooie mensbeelden op en voedt het mijn verwondering over ons mens-zijn.”
Opleiding
Sinds Anke de keramiekopleiding in Gouda volgde is ze ook de draaischijf gaan waarderen en maakt ze serviesgoed. In haar atelier aan huis experimenteert ze graag met eigen glazuurreceptuur. Ze werkt ook in opdracht.
Werken met Kunst
In 2016/17 onderzocht ze hoe kunst kan bijdragen aan het toelaten van vernieuwing in gesprekken die professionals op het werk voeren. De aanleiding hiervoor ontstond tijdens haar masterstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar ze een onderzoek deed naar vergadercultuur in organisaties. Sindsdien zet ze mensen graag aan tot het toelaten van meer verbeeldingskracht in hun werk. De inzet van kunst en werken met kunstenaars kan daarbij helpen. Anke gebruikt in haar werkzaamheden als organisatie-antropoloog en gespreksmaker waar mogelijk haar eigen keramische kunstobjecten.