Laden Evenementen

Op Internationale Vrouwendag trakteren wij jong en oud graag op een bijzondere film die hoe dan ook aansluit op het thema ‘vrouwen’. Een mooi, verrassend en authentiek gebracht openhartig verhaal van een vrouw op middelbare leeftijd over haar verlangens en het accepteren van je lichaam, waar je het toch maar mee moet doen.
Tijd voor een verrassende film over.. lust op leeftijd. Het klinkt als de aankondiging van een voorspelbare B-film vol afgezaagde dialogen en grove grapjes. Maar deze film weet positief te verrassen door de sympathieke uitvoering en goed acteerwerk.

Nancy Stokes (Emma Thompson) is een gepensioneerde maatschappijlerares en sinds enkele jaren weduwe. Ze voelde zich door haar ex-man – haar enige bedpartner – nooit echt geliefkoosd noch bevredigd. Veel meer dan ‘standje missionaris’ kwam er niet van, en orale seks was uit den boze.
Ze heeft zelfs nog nooit een orgasme gehad. Nancy heeft na twee jaar behoefte aan seks en besluit dat het tijd wordt om alsnog wat avontuurlijker te worden tussen de lakens. Ze huurt een jonge escort in, Leo Grande (Daryl McCormack) voor praktische bijscholing en wellicht om wat schade in te halen. Ontmoetingen vinden plaats in een hotel.

Een eerlijke, pure vertelling over de onzekerheid van een op leeftijd rakende vrouw over haar ouder wordende lichaam, haar gêne over haar behoefte en seksuele gevoelens en het feit dat ze een gigolo heeft ingehuurd. Als kijker begrijp je haar evenwel goed en kun je zeker met haar meeleven. De film is bovendien met een geweldig gevoel voor humor gemaakt. Thompson heeft een fenomenale komische timing, waardoor het is genieten van een luchtig geheel.

De mooie dialogen en de chemie tussen de twee hoofdacteurs zorgen ervoor dat je geboeid blijft, ook al speelt het zich grotendeels af in dezelfde ruimte, waardoor het als een goed toneelstuk kan aandoen. De eerlijke gesprekken tussen de twee personages, over sekswerk, ouders, kinderen, verlangens en onzekerheden zijn meer dan de moeite waard.

‘Leo maakt meer los dan alleen de knopen van haar blouse.’ (Filmtotaal)

Regisseur – Sophie Hyde
Acteurs – Emma Thompson, Daryl McCormack, Les Mabaleka, Lennie Beare e.a.