Laden Evenementen

Vanwege de verwachte storm vandaag, wordt deze voorstelling verplaatst naar een andere datum.

De getalenteerde AKF halvefinalisten staan te trappelen om de Nederlandse podia te beklimmen met hun programma’s vol humor, ontroering en verrassing. Maak tijdens de 35e editie van het festival kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars, cabaretiers en taalkunstenaars. Uniek is het AKF Keep an Eye Masterclass programma, waarin de artiesten begeleiding krijgen van gevestigde namen.

Wie schopt het tot de finale en wie kan zich winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque? Een avond AKF is altijd gevarieerd en wie weet zie je nu al het talent van de toekomst.
Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizers en n00b.

De drie halve finalisten vanavond zijn:
ALEXANDER WEEBER – DE LAATGEBORENE
Alexander Weeber
studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht.
Binnen zijn eigen handelsonderneming Wabbesch Wabbesch opereerde hij al onder de namen: Tils Posthumus, Marjolein Rover, Bert Wabbe en Jos Clemens. Voor zijn deelname aan het AKF besloot hij eindelijk onder zijn eigen naam naar buiten te treden: Alexander Weeber.
Over de voorstelling
In zijn relatief korte bestaan op deze aarde ontwikkelde Alexander al de nodige liefhebberijen. Echter, liefhebberijen alleen zijn niet genoeg in een mensenleven en de stap naar het theater is noodzakelijk gebleken. De mens bestaat bij de connectie met de ándere mens. Alexander kan dan ook niet wachten om u te ontmoeten en van zijn leven deelgenoot te maken.
Credits
Tekst en spel: Alexander Weeber
Muziek: bestaand en/of Alexander Weeber
Regie begeleiding: Jelle Kuiper
Foto: Anne van Zantwijk

COLLIN EDSON – TATA STIMA
Collin Edson
is een veelzijdig, dynamisch en multidisciplinair cabaretier. Binnen zijn werk gaat hij op zoek naar het snijvlak van de maatschappelijke en fictieve creatieve wereld. Met zijn directe spel gaat hij in gesprek met het publiek en laat hen nadenken over maatschappelijk relevante aspecten. Het overbrengen van gevoel en zijn visie staan hierin centraal.
Over de voorstellingIn de voorstelling TATA STIMA gaat Collin Edson om met het thema identiteit en verlies. Zijn voorstelling is een viering van het leven maar ook een ode aan zijn vader. In het middelpunt staat het leven en aanwezig zijn in het het nu. Wie zijn wij, wie ben ik, wat laat je achter en wat laten wij achter?
Credits Tekst en spel: Collin Edson
Muziek: Collin Edson en producer Trebor S’Roc
Regie begeleiding: Maarten van Hinte
Foto: Anne van Zantwijk

JOB RÖMER – HET BOEK JOB
Job Römer
studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien speelde hij in verscheidene voorstellingen en schrijft hij daarnaast voor theater, film en televisie.
Over de voorstelling
In Het Boek Job vertelt Job Römer het bijbel verhaal van Job, de vrome volgeling van God van wie alles af wordt gepakt als test van zijn geloof. Wat volgt is een verhaal over verwachtingen en overtuigingen. En de vraag of geloof wel waarde heeft als het niet leidt tot handelen. En ja, u heeft het goed gezien, ze heten allebei Job. Maar dat is waar de overeenkomsten ophouden. Waarschijnlijk. Er wordt nog aan geschreven. Luister, het is ook niet leuk om alles hier te verklappen, toch? Ga nou maar gewoon kijken. Hij heeft er heel erg zijn best op gedaan.
Credits
Tekst en spel: Job Römer
Regie begeleiding: Hans Sibbel en Roderick Bredenoord
Foto: Anne van Zantwijk

foto – Isabelle Wenzel
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl