Laden Evenementen

West Side Story is na 60 jaar opnieuw verfilmd door de gelauwerde regisseur Steven Spielberg en toont het tijdloze klassieke romantische Romeo en Julia-verhaal.

Tegen de achtergrond van New York in 1957 is er een etnische benderivaliteit tussen The Jets (witte Amerikanen) en The Sharks (Puerto Ricaanse immigranten) en ontstaat een verboden jeugdige liefde tussen Tony, een Jet, en Maria, een immigrante. Een ontroerend geheel, twee jonge geliefden die elkaar stiekem ontmoeten en zingend beminnen. Het verhaal van alle tijden verteld in een wervelende musical.

Spielberg, die nooit eerder een musical maakte, heeft de klassieker uit 1961 gerespecteerd, maar er een realistischer eigen draai aan gegeven. Er is goed gekeken naar de Puerto Ricaanse cultuur en er wordt meer Spaans gesproken in dialogen die onvertaald blijven. In deze nieuwe verfilming worden alle bekende nummers gespeeld en ontbreken het signatuurfluitje van de Jets, gevolgd door het vingerknippen niet.

Een kleurrijke choreografie en aansprekend muzikaal geheel dat je ongetwijfeld af en toe doet mee neuriën. In de hoofdrollen schitteren Ansel Elgort als Tony en de Colombiaans-Amerikaanse Rachel Zegler als María.

Regisseur – Steven Spielberg
Cast – Ansel Elgort, Rachel Zegler