Laden Evenementen

Ter gelegenheid van de dag van de mensenrechten.
‘The Old Oak’ is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (1936), bekend en geroemd om zijn sociaal geëngageerde films (o.a. I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). Dit verhaal is opnieuw een sterk sociaal drama gesitueerd in de arbeidersklasse van het hedendaagse Noord-Engeland. Oprecht, hoopvol, universeel en actueel.

In een voormalige, inmiddels vervallen mijnwerkersstad (omgeving Durham) staat ‘The Old Oak’, de laatste pub, van zwijgzame kroegbaas TJ. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Bewoners treffen elkaar in de kroeg en mopperen wat af.

Terwijl de pub met sluiting wordt bedreigd ontstaat extra onrust in de gemeenschap, die zich overvallen voelt door de huisvesting van een groep Syrische vluchtelingen. Een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden echter voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als middelpunt: daar gloort hoop in het besef dat alle bewoners het hoe dan ook samen moeten zien te rooien.

Voor ‘The Old Oak’ werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde.

‘Ken Loach’ laatste felle oproep voor medeleven en solidariteit’ (4 sterren – The Guardian).

‘Laatste film van Ken Loach met zoals altijd een relevante boodschap die hij stilletjes, maar krachtig verkondigt.’(Filmtotaal)

Regisseur – Ken Loach
Cast – Debbie Honeywood, Dave Turner, Ebla Mari