Laden Evenementen

Sunset is de nieuwe film van Oscaswinnaar László Nemes, bekroond met de Fipresci Prijs op het filmfestival in Venetië, waarin een jonge vrouw terugkeert naar haar geboorteplaats Boedapest, op zoek naar antwoorden over haar familie en verleden. Een mysterieuze zoektocht aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen.

Boedapest, 1913, er heerst onrust en chaos. De twintigjarige Írisz Leiter komt aan vanuit Triëst, waar ze werd opgeleid als hoedenontwerpster. Meteen begeeft ze zich naar de legendarische hoedenwinkel die haar naam draagt en ooit eigendom was van haar ouders. Ze was nog een boreling toen hij door een allesverwoestende brand in de as werd gelegd en sindsdien gaat Írisz als wees door het leven.
Als ze naar een baan solliciteert, wordt ze vriendelijk maar kordaat de deur gewezen door de nieuwe eigenaar. Maar daar laat ze het niet bij en als ze hoort dat ze een oudere broer heeft – die bovendien een kwalijke reputatie geniet – gaat ze naar hem op zoek.
Een en ander is het begin van een vertelling die als een sneeuwlawine almaar machtiger en onstuimiger wordt. Koortsachtig, alsof haar leven ervan afhangt, tracht Írisz de man op te sporen die haar enige band met het verleden wordt.

Regie – László Nemes
Cast   – Juli Jakab, Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Susanne Wuest, Judit Bárdos, Marcin Czarnik