Laden Evenementen

In het kader van de Internationale Vrouwendag
In een zee van donkere pakken met dassen duikt ineens een blauw uitwaaierende jurk op, kousen-met-naad eronder. Het is 1956 en Ruth Bader Ginsberg valt nogal uit de toon op Harvard University waar ze aan haar rechtenstudie begint. De nieuwe lichting wordt welkom geheten door de decaan die consequent spreekt van ‘Harvard-man’. Van een handvol vrouwen wil hij weten hoe het zo komt dat zij de plaats innemen van de man.

Samen met haar man Martin Ginsberg, stuit zij op een zaak, die haar carrière en het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen.

Ruth Bader Ginsberg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekent voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. De film laat het waargebeurde en inspireerde verhaal zien over een juriste die een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. Haar verhaal is nu relevanter dan ooit.

Regie – Mimi Leder
Cast  – Felicity Jones, Armie Hammer, Jack Reynor