Laden Evenementen

Deze filmvoorstelling is geannuleerd!

De nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam!
Günter (Tom Dewispelaere), als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later leidt hij een normaal leven, werkt als acteur en heeft een gezin. Gewoon, zonder zich verder te bekommeren over zijn afkomst. Hij weet niet dat hij door meerdere personages heimelijk wordt gadegeslagen en begluurd. Dan fluistert op een willekeurige dag een vreemde man plotseling één woord in zijn oor..

Typerend voor Van Warmerdam’s films zijn de oer-Hollandse decors, plotwendingen en de triviale kanten van het leven waarbij zijn personages zichzelf en anderen vaak in de meest absurde situaties manoeuvreren.
In ‘Nr.10’ krijgen we het mysterie van het leven weer op bijzondere wijze voorgeschoteld met thema’s als adoptie, misbruik in de katholieke kerk, zendingsdrang, het eeuwige gedoe tussen mannen en vrouwen en de terugkerende vraag waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan.

“Het onvoorspelbare verloop van deze film is voor een groot deel ook de kracht ervan.” Daarom wil de regisseur eigenlijk dat er zo weinig mogelijk over de plot wordt prijs gegeven. Je wordt op het verkeerde been gezet, maar ondertussen is het weer genieten en valt alles tenslotte op zijn plek.

Regisseur – Alex van Warmerdam
Cast – Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets, Pierre Bokma
https://youtu.be/MbPMYfEmB2s