Laden Evenementen

Lonneke Dort, winnares van de juryprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival 2017, duikt de wildernis in en leert hoe ze kan overleven in de natuur. Ze maakt vuur, bouwt schuilplaatsen, ontmoet dieren, leert de wolken kennen en eet insecten en elandpoep.
Tegelijkertijd woont ze in de binnenstad (welbeschouwd ook een wildernis) en heeft daar ze te maken met beige mensen en groetjes… En dat doet ze allemaal met een “mix van snedige observaties en gevarieerde liedjes”, aldus Theaterkrant, die vervolgt met: “Op het podium is ze op haar plek, in interactie met de zaal is ze verfrissend oprecht geïnteresseerd. Met talent, goed gevoel voor humor en een eigengereide levensvisie.”

In 2017 won Lonneke de juryprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2020 werd ze uitgeroepen tot één van de negen cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten, een lijst met de kunstenaars voor de toekomst.
foto – Joshua Bakarbessy

www.lonnekedort.nl

Theaterkrant:
“Gebruikelijke mix van snedige observaties en gevarieerde liedjes (…) Op het podium is ze op haar plek, in interactie met de zaal is ze verfrissend oprecht geïnteresseerd. Met talent, goed gevoel voor humor en een eigengereide levensvisie.”
Theaterparadijs ****:
“Wat mij betreft is een voorstelling die absoluut een volle zaal verdient. Origineel, humorvol en met ijzersterke teksten in spraak en zang.”
Het Parool over Lonneke:
“Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.”