Laden Evenementen

Een Frans echtpaar van middelbare leeftijd, Antoine en Olga, verhuist naar een geïsoleerde gemeenschap in Galicië (noordwest Spanje) op zoek naar de nabijheid van de natuur om daar biologisch te gaan boeren. Ze leiden er een rustig leven, al is er weinig harmonie te vinden met de andere dorpelingen, gesitueerd in een prachtig maar onherbergzaam landschap. Ook met hun buren, de autochtone gebroeders Xan en Lorenzo Anta, wil het niet vlotten en komt het zelfs tot een conflict over een windmolenpark, waardoor de spanningen in het hele dorp  oplopen.
Een nieuw cinematografisch hoogtepunt in het oeuvre van regisseur Rodrigo Sorogoyen en scenarist Isabel Peña.

De angst voor nieuwelingen en de teloorgang van tradities zorgt ook in de geïsoleerde omgeving van Las Bestias voor spanningen vanwege het gebrek aan wederzijds begrip en de verkramptheid waarmee die zouden moeten worden opgelost.
Las Bestias vertelt het indringende relaas vol onderhuidse spanning in twee episoden. In het eerste deel beleven we de gebeurtenissen door de ogen van Antoine, die zich steeds verder in het nauw gedrongen voelt. In het tweede deel dringen we binnen in het hart van Olga, die haar idealen volgt en niet van plan is zich te laten wegpesten, de smeekbede van hun dochter Marie om terug te keren naar Frankrijk ten spijt.

Meesterlijke karakters, vragen over recht en onrecht, schuld en boete maken van deze film een absolute topper in een prachtige setting die je zeker niet moet missen!

Regisseur – Rodrigo Sorogoyen
Acteurs – Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Federico Pérez ReyMarie Colomb e.a.