Laden Evenementen

Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, komen met ‘Kroost’: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.
Ze belanden in vies, troebel, drabbig water en laat zij nou nét aan hevige smetvrees lijden. Bij hem staat het water tot aan de lippen: net nu hij zelf iets aan het opbouwen is, wordt er in zijn familie van alles afgebroken.
Hoeveel familieweekenden moet je in een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen?

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe zo moeiteloos de façade van gezin en familie en laten ze geen spaan van zichzelf heel. Ze heten niet voor niks Grof Geschud.

foto – Noortje Palmers
artistiek team – Minou Bosua, Janne Desmet en Stef de Paepe
tekst, spel en muziek – Myrthe van Velden en Lander Severins
scenografie – Tim Clement
lichtontwerp – Thierry Wilders en Geert Custers
kostuum – Jana Roos

www.grofgeschud.eu

De Standaard ***** over hun voorstelling ‘Broeden’:
“Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling ‘Lijmen’ de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen.”

Theaterkrant (keuze van de criticus) over hun voorstelling ‘Broeden’:
“Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse.”

Knack over hun voorstelling ‘Broeden:
“Een heerlijk grappig baken vol troost en sappige zelfrelativering voor elk door de liefde vertrappeld hart. (…) Met de ‘artistieke chemie’ is niets mis en hun stemmen passen bij elkaar als aardbeien bij zoete slagroom.”