Laden Evenementen

In Petrópolis, even buiten Rio de Janeiro, woont Irene met haar man Klaus en hun vier zoons. De deur klemt, de kraan lekt, maar aan liefde geen gebrek in dit licht chaotische Braziliaanse huishouden. Oudste zoon Fernando is een begenadigd handbalspeler en wordt gescout door een Duitse profclub. Hij vertrekt binnen twintig dagen, Irene probeert haar emoties de baas te worden.

Moeder Irene (Karine Teles) wist dat Fernando ooit het huis zou verlaten, maar dit afscheid komt toch eerder dan verwacht. Ondertussen zijn er de huwelijksperikelen van haar zus Sonia, wil echtgenoot Klaus z’n winkel uitbreiden en vragen nog drie drukke kinderen om aandacht. Alle afleiding ten spijt is Irene wanhopig van verdriet en gloeit ze tegelijk van trots.

Regisseur Gustavo Pizzi en hoofdrolspeelster Karine Teles (inmiddels de ex-vrouw van Pizzi) lieten zich door de geboorte van hun tweeling inspireren tot dit verhaal over houden van en loslaten van een kind. Deze innemende speelfilm is zowel zeer persoonlijk als universeel herkenbaar.

Regie – Gustavo Pizzi
Cast   – Otávio Müller, Karine Teles, Adriana Esteves, Konstantinos Sarris, César Troncoso.