Laden Voorstellingen

De mater familias van een Braziliaans gezin rent van hot naar her om haar vier kinderen, echtgenoot en enkele inwonende familieleden het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Soms vergeet ze daarbij aan zichzelf te denken.
Is het voor Irene de druppel die de emmer zal doen overlopen? De vraag is als een rode draad door Bezinho (Loveling) gespannen. De heikele kwestie is het vertrek van haar handballende adolescenten zoon Fernando naar een Duitse club die zijn oog op hem heeft laten vallen.
Een hele stap voor een jongen die nog op de middelbare school zit in Petrópolis, een stad zo’n 50 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro. Terwijl haar man Klaus een boekenwinkeltje annex kopieerzaak runt, bestuurt Irene het gezin met naast Fernando ook de tweeling Fabiano en Matheus en de jonge, tubaspelende tiener Rodrigo. Ondertussen probeert Irene ook nog om met veel vertraging haar middelbareschooldiploma te behalen, omdat ze droomt van leven dat meer te bieden heeft dan wassen en plassen. Daarenboven komt zus Sônia met haar zoontje logeren, op de vlucht voor een echtgenoot met losse handjes.

Regisseur Gustavo Pizzi en hoofdrolspeelster Karine Teles (inmiddels de ex-vrouw van Pizzi) lieten zich door de geboorte van hun tweeling inspireren tot dit verhaal over houden van en loslaten van een kind. Deze innemende speelfilm is zowel zeer persoonlijk als universeel herkenbaar.

Regie – Gustavo Pizzi
Cast   – Otávio Müller, Karine Teles, Adriana Esteves, Konstantinos Sarris, César Troncoso.

Naar volledig programma
Meer over het theater