Laden Evenementen

In het kader van Internationale Vrouwendag
Figlia Mia
 (Daughter of Mine) neemt je mee naar het zonovergoten Sardinië. Je maakt kennis met het tienjarige meisje Vittoria. Ze is erg verlegen en heeft een hechte band met haar moeder Tina (gespeeld door Valeria Golino). Haar rustige leven wordt echter volledig op zijn kop gezet wanneer Vittoria ontdekt dat Angelica (een prachtige rol van Alba Rohrwacher) haar biologische moeder is.

Wanneer Angelica, die niet veel meer doet dan drinken en dansen, gedwongen wordt om te verhuizen vanwege haar financiële problemen, wil ze Vittoria graag een keer ontmoeten. Tina vindt dit goed, in de veronderstelling dat Angelica binnenkort de stad zal verlaten. Maar tegen Tina’s wil brengen Vittoria en Angelica steeds meer tijd samen door en wordt hun band steeds sterker…

De film van de jonge Italiaanse cineaste Laura Bispuri is een zonovergoten verhaal over onontwarbare banden en onvolmaakt moederschap. De ijzersterke acteerprestaties laten een indringende, maar in films vaak vergeten waarheid naar boven komen: elke vrouw is niet enkel ‘moeder’ (of dochter, of partner, …), maar vooral een eigen persoon met unieke gevoelens, eigenschappen, tekortkomingen en kwaliteiten.

Figlia Mia ging op het filmfestival van Berlijn in première en was genomineerd voor een Gouden Beer.

Regie – Laura Bispuri
Cast – Valeria Golino, Alba Rohrwacher en Sara Casu