Laden Evenementen

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

In deze tragikomedie worden zowel de positieve als negatieve effecten van alcohol (en de drinkcultuur in Denemarken) realistisch geschetst met alle hilarische maar zeker ook de tragische gevolgen van dien. Een nieuw Deense drama van regisseur Thomas Vinterberg (Festen,1998 en Jagten, 2012), sterk uitgebeeld thema door de geplaatste contrasten.

Grote winnaar bij de European Film Awards in de categorieën beste film, beste regie en beste mannelijke hoofdrolspeler, Mads Mikkelsen.

Regisseur – Thomas Vinterberg
Cast – Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen
https://youtu.be/nXHQ51Aa9rU