Laden Evenementen

De immense populaire, met Emmy’s overladen serie is een soort historische utopie met rustgevende overzichtelijkheid voor de moderne, drukke, verwarde mens. Met prachtige kostuums, groene vergezichten en soapelementen die je emotioneel niet zomaar loslaten.
Geluk en tegenspoed bereiken immers alle sociale lagen.
De bekende acteurs uit deze populaire TV-serie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de film. Deze reüniefilm is per definitie een warm weerzien voor wie upstairs en downstairs zo goed heeft leren kennen.
Het is 1927. De familie Crawley mogen op hun landgoed koninklijk bezoek verwachten. Het huis is van boven tot onder in rep en roer. In de keuken ontstaat wrevel wanneer het personeel bruusk aan de kant wordt gezet door de koninklijke hofhouding. Kokkin Mrs Patmore vervangen door een verwaande Franse chef? In je stoel kook je van verontwaardiging.

Waar de serie in bedaagd tempo meerdere levens langs pieken en dalen volgt, willen de makers nu in hogere versnelling een flinke agenda aan gebeurtenissen en levenswendingen afwerken. Dat geeft de film iets amechtigs. Voor wie is deze film bedoeld? Voor de fans. En die zullen smullen.

Regie – Michael Engler
Cast – Hugh Bonneville, Jim Carter, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith