Laden Evenementen

In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe, aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. Zie het als een soort reizend cabaretevenement met de finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals, maar dan zonder de dans om de prijzen. Wie er spelen, blijft meestal tot de avond zelf onder de pet, maar aan afwisseling geen gebrek. Dus laat u verrassen door de cabaretsterren van morgen. Wie weet ziet u de toekomstige Theo Maassen of de nieuwe Youp van ’t Hek. In ieder geval ziet u vier keer iets nieuws en dat allemaal voor de prijs van één.

Jan van Houwelingen (winnaar Albert Heijn kleurwedstrijd 2003) bestijgt nu al een aantal jaar het podium met scherpe anekdotes, gênante woordgrappen en flauwe observaties.
In Open Kaart legt hij al zijn kaarten op tafel. Open, luchtig en ontwapenend vraagt hij zich af wat we nog echt van onszelf laten zien. Bewapend met zelfspot raast Jan langs allerlei onderwerpen op zoek naar de eerlijkheid.

Evelien Louwers is een bruisende performance met absurde en soms clowneske beelden.
Ondanks deze fysieke trefzekerheid vraagt ze zich vaak af wat de bedoeling is. Nu ze ook stand-up comedy heeft ontdekt, trekt ze wat vaker haar mond open om haar twijfels over het bestaan te delen. Evelien won Pucks Talent Cabaret in 2022. Ze studeerde in 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam.

Maaike Dirkje Hop heeft als baby nooit gekropen. Ze zag daar de lol en het nut niet van in.
Ze was tot 2020 verantwoordelijk voor de BIG-registratie van buitenslandse medici en daar gold eigenlijk hetzelfde voor.
Nu is ze begonnen met het maken van cabaret. Daar heeft ze meestal geen zin in. En dat hoeft ook niet. Veel plezier! Maaike won in 2022 de Publieksprijs van het Griffioen/De Stoep Cabaretfestival.

Floris de Vree wil graag de mensen zo hard mogelijk laten lachen. Of het nou is door een flauwe grap, een hilarische anekdote of een zelfgeschreven prentenboek. Floris wil de mensen met buikpijn van het lachen de zaal uit hebben. En ach, als er toch ergens een persoonlijk verhaaltje of een boodschap in zit, is dat toch alleen maar mooi meegenomen?

foto – Matthias Tuns

Interview met Tim van der Sluijs
De Cabaretpoel is al jaren een succesformule in de kleiner theaters. Motor achter De Cabaretpoel is oud-cabaretier Tim van der Sluijs. Hij speelde vanaf 1992 jaarlijks een oudejaarsconference en stapte eind 2005 van het podium voor een rol achter de schermen. Tim was zes jaar impresario en volgt de cabaretontwikkelingen op de voet. Hij regisseert, coacht en begeleidt nieuw cabarettalent en biedt een aantal nieuwe talenten de kans om in De Cabaretpoel te groeien naar een goed avondvullend programma. Steeds meer van die talenten vallen op tijdens de cabaretfestivals en hebben inmiddels een avondvullend programma waarmee ze door heel Nederland toeren. Reden om aan Tim te vragen wat we kunnen verwachten.

Waarom De Cabaretpoel?
“Nederland barst uit zijn voegen van het cabarettalent. Mede daardoor is het zo druk op de Nederlandse podia dat het voor nieuwe talenten moeilijk is om aan optredens te komen en om zich te ontwikkelen. Daarom heb ik het project De Cabaretpoel gestart. Elk seizoen selecteer ik een aantal cabaretiers die ik talentvol vind en waarvan ik denk dat ik dat talent kan ontwikkelen. Ik bied de cabaretiers regie, coaching en begeleiding en stimuleer ze om nieuw materiaal te ontwikkelen. Op die manier kan in korte tijd een enorme sprong vooruit worden gemaakt.”

Wat kan het publiek verwachten bij De Cabaretpoel?
“Een geweldige leuke cabaretavond. Een Cabaretpoelvoorstelling is een echte happening. Een lekker lange avond bomvol leuk en gevarieerd cabaret. Ik probeer zoveel mogelijk genres naast elkaar te programmeren. Dus het publiek ziet niet vier keer hetzelfde, maar uit een scala van cabaretsmaken. Dat maakt de voorstelling dynamisch, afwisselend en er kan veel gelachen worden. Het publiek mag de voorstelling ook beoordelen met een cijfer. De afgelopen vier seizoenen scoorde De Cabaretpoel gemiddeld elk jaar een mooie acht. De voorstelling in ingedeeld in twee blokken van ongeveer een uur met telkens twee optredens. Na twee optredens is er een pauze. Daarna volgen nog twee optredens. Eén van de deelnemende cabaretiers fungeert tevens als presentator. De Cabaretpoel is dus een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.”

Kan je al een tip van de sluier oplichten over wie er komen?
“De Cabaretpoel is bedoeld om het publiek nieuwe talenten te laten ontdekken. Dus geen Jochem Meijer of Theo Maassen, maar misschien wel de toekomstige. Het zijn allemaal nieuwe mensen en groepen die zijn opgevallen tijdens de vele kleinere cabaretfestivals in Nederland. Ik kan wel namen noemen, maar het publiek zal deze namen nu nog niets zeggen. Het gaat om vier getalenteerde cabaretiers die de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. De Cabaretpoel heeft in het verleden al veel talent opgeleverd die daadwerkelijk de stap hebben kunnen maken naar landelijk succes en een avondvullend programma. Voor Max van den Burg, Jasper van Kuijk, Poolvogel, Patrick Nederkoorn, Thijs van de Meeberg , Marco Lopes, Sanneke van der Meulen, Fabian Franciscus, Maarten Westra Hoekzema en Jeroens Clan was de Cabaretpoel de opstap was naar een professionele cabaretcarrière. In 2018 won Chris Verlaan de jury- en de publieksprijs op Cameretten en dit jaar was de juryprijs voor Remy Evers!

De Cabaretpoel van dit jaar bestaat weer uit vier hele nieuwe cabaretacts. Rendementen uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst, maar het publiek kan wel rekenen op een zeer gevarieerde en erg leuke cabaretavond. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan zelf het nieuwe talent van de toekomst in de kleine zaal te ontdekken. Dan kan je later altijd nog zeggen: ‘Kijk die heb ik nog zien spelen in Leusden toen nog niemand hem kende!’. Voor cabaretliefhebbers is dit een voorstelling om de vingers bij af te likken. Vier optredens met voor elk wat wils. Vier keer leuk!”

Meer informatie vindt u op www.cabaretpoel.nl.