Laden Evenementen

Ooit stond schrijfster Lee Israel in de bestsellerlijsten van The New York Times. Dat betekent toch iets, vraagt ze bijna wanhopig aan haar uitgever. Maar het betekent niets.
Zoals voor zoveel dingen geldt, ben je zo goed als je laatste prestatie. En op jouw laatste boeken, zegt haar uitgever doodleuk, zit niemand te wachten.
‘Can You Ever Forgive Me’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle biograaf en kattenvrouwtje Leonore Carol ‘Lee’ Israel, een Amerikaanse schrijfster die in de jaren 70/80 haar geld verdiende door boeken te schrijven over o.a. Estée Lauder, Katherine Hepburn, Tallulah Bankhead.
Lee Israel overleed in 2014. Ook in werkelijkheid had Israel slechts bescheiden succes en worstelde ze om te overleven. ‘Can You Ever Forgive Me’ is een film over eenzaamheid en de mooiste momenten, althans de momenten waarop je blij bent dat ze in ieder geval iemand ontmoet, zijn haar ontmoetingen met de armetierige bon vivant Jack Hock. Twee mensen die zich herkennen in elkaars worsteling om te overleven en elkaar vinden in de drank.

Melissa McCarthy speelt Lee Israel met precies genoeg vechtlust, maar vooral ook met de stille wanhoop, die de rol zo tragisch maakt. Ze is terecht voor een Oscar genomineerd, net als Richard E. Grant voor zijn bijrol van Jack Hock.
Regie – Marielle Heller
Acteurs – Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Julie Ann Emery