Laden Evenementen

Try-0ut
Beatrice van der Poel zingt vertalingen van Jacques Brel
Op 9 oktober 2023 is het 45 jaar geleden dat Jacques Brel overleed.
De Belgische zanger, componist en tekstschrijver groeide begin jaren zestig uit tot een internationale beroemdheid. De intense manier waarop hij zijn chansons de zaal in spuugde en zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht, is tot op heden ongeëvenaard. Zangeres/songwriter Beatrice van der Poel trekt de stoute schoenen aan en vertolkt in haar nieuwe theatershow Beatrice Zingt Brel die prachtige Brel-chansons in het Nederlands.

Beatrice wordt begeleid door pianist Leo Bouwmeester die ook wijlen acteur Jeroen Willems’ ode aan Brel muzikaal vorm gaf, Sanne van Delft van onder meer muziektheatergroep Släpstick op contrabas en violist Micha Molthoff die eerder optrad met Herman van Veen en Jaap van Zweden.

Na de lovende recensies op de vorig jaar uitgebrachte EP ‘Beatrice zingt Brel’ komt dit jaar, op de sterfdag van Jacques Brel het nieuwe album van Beatrice van der Poel, ‘Laat me niet alleen’ uit met daarop 13 tracks uit de voorstelling Beatrice zingt Brel.

“…. afwisselend warm en teder, bruisend, schurend en expressief. Mede door de meeslepende arrangementen van haar begeleiders komt Brel weer overtuigend tot leven.” **** Henk van Gelder, NRC.
“Ik dacht toch… na Jacques Brel…. ik dacht toch… na Liesbeth List … dat kan niet mooier…. daar is niet tegenop te zingen, maar … verpletterd werd ik, door deze versie!”
Frits Spits, De Taalstaat, NPO Radio1.

Muziek: Jacques Brel
Foto – Jano van Gool
Zang – Beatrice van der Poel
Piano – Leo Bouwmeester
Viool – Micha Molthoff
Contrabas – Sanne van Delft

Theaterteksten & regie: Thomas Verbogt
Geluid: Onno De Visser
Vertalingen: Ernst van Altena, Lennaert Nijgh, Koen Stassijns & Geert van Istendael, Benno Barnard, Beatrice van der Poel.

www.beatricezingtbrel.nl