Laden Evenementen

In 2023 viert Karin haar 40-jarig jubileum.
Ze zal vanavond putten uit al het repertoire dat ze in al die tijd heeft opgebouwd.
Het wordt een combinatie van liedjes en conferences.

Biografie
Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.

 

Nog voor ze haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam in 1984  afrondt, valt ze in de prijzen. Ze ontvangt de Pisuisseprijs, een onderscheiding voor de student met de beste theaterprestatie binnen de Academie. Deze prijs wordt na haar afstuderen al snel opgevolgd door de Pall Mall Exportprijs. Een prijs met als doel de ontwikkeling van jonge artiesten te bevorderen. En dat doet Karin. Ze ontwikkelt zich als zangeres en actrice in diverse Nederlandse musicals, speelfilms, televisie- en radioprogramma’s.
Na zes jaar is de tijd rijp voor haar eerste eigen theatershow Bosje Bloemen. Dit is de eerste show in een reeks van de twaalf succesvolle theatershows: Karin in Concert, La Bloemen, Everything… La on Tour, Late Nights, Kameleon, De Diva en de Divan, diverse Kerst Shows, Kameleon, haar 25 jarige Jubileum Show en Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic, Volle Bloei en Souvenirs. In seizoen 2019-2020 is Karin wederom te zien in de theaters. Ditmaal met een puur, intiem en muzikaal programma, genaamd ‘Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin’, maar ook met de reprise van haar Souvenirs-tournee.

In de loop van haar carrière wint Karin een Gouden Harp, een Edison en de Annie M.G Schmidtprijs.
In april 2011 werd Karin benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau.

En zo was het precies 10 jaar geleden:
Karin Bloemen zingt het Theater Tuinlied
https://youtu.be/yNxPn1L4p10