Laden Evenementen

Pianist – Bert van den Brink
Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman.

In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. In samenwerking met Herman Finkers – een groot pleitbezorger van deze muziek – zong Wishful Singing de Missa en Vespers in Mysterium en bracht de cd In Mysterium uit.

Wishful Singing wil met haar muziek stem en betekenis geven aan wat haar beweegt en inspireert. Het ensemble maakt daarbij gebruik van de unieke kracht van vocale muziek, waarin poëzie en compositie een bijzondere verbintenis aangaan.

Wishful Singing treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als November Music en de Cello Biënnale, maar ook op prestigieuze buitenlandse festivals, zoals het City of London Festival. Ook maakt het ensemble tournees, o.a. door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië.

Wishful Singing
Anne-Christine Wemekamp – eerste sopraan
Maria Goetze – tweede sopraan
Marleen van Os – mezzosopraan
Stella Brüggen – eerste alt
Marjolein Stots – tweede alt
foto – Anne Claire de Breij

www.wishfulsinging.nl