Laden Evenementen

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky zichzelf terug thuis in Nederland. En ze stelt zichzelf de vraag: Wat zocht ze al die tijd? Waar liggen haar muzikale wortels nou echt?

Dit najaar verscheen haar nieuwe Nederlandstalige plaat, ‘Altijd Iemand’. Een plaat waarin alles bij elkaar komt: Ricky’s liefde voor Americana maar ook haar liefde voor de Nederlandse taal. ‘Dit album is mijn persoonlijkste plaat tot nu toe’ zegt Ricky er over.

Het album kreeg lovende kritieken. Frits Spits bedacht er zelfs een speciale benaming voor: Neerlandicana. Warme en persoonlijke country- en soulsongs in het Nederlands.

Ze tourde er mee in de theaters met de band Ocobar maar zal de liedjes nu in intiemere setting spelen. Alleen ondersteund door Cok van Vuuren, gitarist van oa de band Ocobar en één van de allerbeste Americana-gitaristen van Nederland.

Ricky en Cok delen de liefde voor zoete country-ballades, voor soul en blues. Je kunt dus Americana-klassiekers verwachten en uiteraard liedjes van Ricky’s laatste plaat.

foto – Jan Willem Bullee
Ricky Koole –
 Zang en gitaar
Cok van Vuuren – gitaar

Ricky en Cok bij Tijd voor MAX: https://www.youtube.com/watch?v=JTarLnDNY1U

De pers over ‘Altijd Iemand’:
Soundz (JP Heck):  Altijd iemand is een plaat van grote allure. Zowel muzikaal als poëtisch.

Nederlands Dagblad (Herman Veenhof): Dit is geen album, dit is een medicijn.

Lust for Life (Harry de Jong): De verbale oer-Hollandse beelden die ze in haar liedjes oproept, kleuren prachtig bij de lome en broeierige klanken uit het zuiden van de Verenigde Staten.

https://youtu.be/TX9HJqEzNOY?si=UxyilHWRWvfHElAY