Laden Evenementen

Luca Warmer nodigt je uit om dichterbij te komen. Dichterbij haar liefde voor de jazzmuziek, dichterbij de grote vrouwen in de jazz die haar inspireerden. Denk aan Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Dinah Washington en Nina Simone.
Luca wil verhalen oprakelen over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun muziek hoorde om zelf jazz te gaan zingen.
Haar nieuwe programma wordt opgebouwd uit verfijnde jazz melodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. Naast een muzikale interpretatie van het werk van de vrouwen die haar voor gingen, krijgt het publiek Luca als dichter erbij.

Zelf zegt ze het zo: ‘Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van Frank Zappa en Keith Jarret. Op mijn veertiende nam mijn vader mij mee naar North Sea Jazz. De deur naar de jazz stond bij ons thuis wagenwijd open. Zo te kunnen zingen, als Mahalia Jackson, Carmen McRae en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Natuurlijk heb ik getwijfeld. Wie ben ik om dit verhaal te vertellen? Toch doe ik het. Want muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender.
Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt.’

Zoveel redenen om naar de voorstelling Oh My Jazz te komen en je oren het gevoel geven dat jazz nooit is weggeweest. Met lof afgestudeerd aan de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag (2021), toert ze door het land met haar eigen producties.
In oktober 2021 won ze de Mingus prijs (Conservatorium Talent Award). Na haar prachtige debuutvoorstelling ‘Appelstroop met tranen’ is deze nieuwe voorstelling is een uitgelezen kans om – met haar als Cupido – dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Let’s s(w)ing!

Luca Warmer staat deze zomer (7-9 juli 2023) op het North Sea Jazz festival en is gastmuzikant bij het Rob Agerbeek trio.

foto –
zang, tekst en muziek – Luca Warmer & band
regie-adviezen – Marcel Visbeen

www.lucawarmer.nl 

Quotes:
‘’Wat een genot: Luca en haar fantastische musici! Oorspronkelijkheid wint altijd’ – Jane van Assenderp (programmeur Theater Mascini)

“Gisterenavond een fantastische voorstelling gehad van Luca Warmer. Een hoogtepuntje voor Soest dit seizoen! Geweldige teksten op aanstekelijke muziek begeleid door super muzikanten! Ze kregen na afloop een staande ovatie!” Martin Brouwer Programmeur Theater Idea Soest & Theater Het Lichtruim De Bilt

‘’Verrassend en ontroerend.’’ – Juryrapport CTA

https://www.youtube.com/watch?v=GaiU30iD29c&ab_channel=ImpresariaatWILLEM