Laden Evenementen

Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

In Het jaar 250 na Beethoven vertelt presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie het wonderlijke levensverhaal van Ludwig van Beethoven. Dat wordt afgewisseld met de mooiste delen uit Beethovens pianosonates door Vera Kooper, zoals de Mondschein, de Pathétique en de Appassionata. Wat blijkt: na 250 jaar weet Beethoven ons nog steeds te ontroeren en te inspireren.

de Volkskrant ****
‘Het sensitieve en fraai gelaagde pianospel van Vera Kooper sluit goed aan op het verhaal van Floris Kortie over Beethoven. (…) Kortie en Kooper schetsen een vrij compleet beeld van Beethoven als gewone sterveling én als onsterfelijk kunstenaar. En zoals het hoort krijgt de muziek het laatste woord.’
NRC Handelsblad ****
‘Oprecht en doortimmerd biografisch muziektheater dat met verve wordt gebracht.’
Foto – Merlijn Doomernik

www.beethoven250.nl
www.verakooper.com