Laden Evenementen

Natascha van Weezel zet zich al jaren in voor de dialoog. Het afgelopen decennium zat ze avondenlang in allerlei zaaltjes met maar één doel: bruggen bouwen tussen verschillende groepen in Nederland. En met name tussen Moslims en Joden. Tijdens de Gaza-oorlog van 2014 zag ze namelijk dat die groepen ook in Nederland recht tegenover elkaar kwamen te staan. En daar weigerde ze zich bij neer te leggen. Ze bouwde nieuwe connecties en er ontstonden vriendschappen. Vaak waren er discussies (zeker over politiek), maar het bleef altijd respectvol. En toen werd het 7 oktober 2023.
Sindsdien is er nauwelijks meer ruimte voor dialoog. Steeds meer mensen kiezen één kamp. Je moet óf pro- Israël zijn óf pro-Palestina. Natascha weigert zich daarbij neer te leggen en blijft ook in deze roerige tijden zoeken naar nuance. Dat komt haar op antisemitische scheldpartijen en bedreigingen te staan. Toch is er voor haar geen andere optie. Maar hoe doe je dat precies in een wereld die steeds verder lijkt te verharden?

Middels haar persoonlijke verhaal, passages uit het essay ‘Brief in de Nacht’ van Chaja Polak en fragmenten uit Natascha’s meest recente documentaire ‘Brug over de Breuklijn’ gaat Natascha op deze avond samen met het publiek op zoek naar nuance in tijden van oorlog.

Natascha van Weezel is geboren in Amsterdam (1986) als kind van de journalisten Max van Weezel en Anet Bleich. Ze studeerde Media en Cultuur aan de UvA en studeerde af in 2012 als scenarioschrijver aan de Nederlandse Filmacademie. Momenteel is ze werkzaam als auteur en filmmaker. Tevens is ze columnist voor Het Parool.

Aanmelden voor de avond
Een toegangsbewijs á €7,50 per kaartje reserveer je op onze website. Het aantal plaatsen is beperkt, dus zorg ervoor dat je jouw ticket op tijd bemachtigt.
Over het Zincafé
Zincafé Leusden is een caféachtige avond waar mensen elkaar ontmoeten en van gedachten kunnen wisselen, met een speciale gast uit de wereld van politiek, wetenschap, religie, kunst en cultuur. De gast wordt geïnterviewd en/of houdt een korte voordracht en gaat met de zaal in discussie.
We zijn in 2010 gestart in Tapas Parador aan de Hamersveldseweg. Voor 2015 bereiden we lustrum activiteiten voor. Ideeën zijn welkom.
Blogs over eerdere bijeenkomsten vindt u op onze website.
Let op!
Ons contact emailadres is gewijzigd: gebruik nieuwsbrief@zincafe.nl  als u ons via de email wilt bereiken. Ook de Nieuwsbrief wordt vanaf nu vanuit dit adres verstuurd.
Uw Tips!
Tips over een nieuw onderwerp voor Zincafe Leusden horen wij graag. U kunt suggesties mailen naar: nieuwsbrief@zincafe.nl