Laden Evenementen

Als gevolg van de nieuwe Coronamaatregelen is deze avond geannuleerd.
In overleg met Jack Steeghs wordt een nieuwe datum vastgelegd.

Gesprek met Jack Steeghs:
De landbouw in de beklaagdenbank: wie doet er wat aan?

Omgang met Corona regels
We keren weer terug naar onze vertrouwde locatie in theater de TUIN. U dient daar uw Coronacheck app te tonen. Houdt u de website van theater de TUIN in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Andere regels t.a.v. de vrijwillige bijdrage
We passen de regels t.a.v. de vrijwillige bijdrage aan. Zie verderop in de Nieuwsbrief

Jack Steeghs
In een vorig leven varkenshouder in Brabant, tegenwoordig pastoraal werker in een Gelderse plattelandsparochie: in gesprek met Jack Steeghs over zijn kijk op de positie van de boer in onze tijd.
Steeghs neemt ons mee op de reis van zijn leven. Beginnend bij zijn geboorte en opgroeien als enig kind op een gemengd boerenbedrijf op het Brabantse zand. Een levensweg met diverse keuzemomenten, waarbij hij met de aanwezigen in gesprek gaat vanuit de achterliggende overwegingen…

Het belangrijkste besluit dat Steeghs al op relatief jonge leeftijd neemt is het stoppen met het van zijn ouders overgenomen boerenbedrijf. Een besluit met pijn in zijn hart, want een geliefd leven dat hem een vertrouwde basis meegeeft.
Een tweede besluit volgt na een zevenjarige theologiestudie en meerdere jaren praktijkervaring…
De beloofde toekomst in de kerk blijkt aanvankelijk tegen te vallen. Wat doe je dan als mens, wanneer inmiddels de weg terug is afgesloten en je toekomst niet brengt wat ze belooft?

Vanuit genoemde breuklijnen is Steeghs een ervaringsdeskundige. Hij noemt zijn aandacht voor landbouw: boerenpastoraat. ‘De landbouw is een sterk verzakelijkte sector geworden. Het gezinsbedrijf is geëvolueerd. Veel te weinig aandacht is er voor de mens achter de ondernemer. De vertrouwde coöperaties zijn tegenwoordig behartigers van groeiende economische belangen die nauwelijks toekomen aan levensvragen en ethische kwesties. Als er iets speelt heeft de boer het gedaan’.

Jack Steeghs (1964) is gehuwd en heeft vijf kinderen, het gezin woont in Zaltbommel.

Volgende bijeenkomsten Zincafé in theater de TUIN

U kunt de volgende data vastleggen in uw agenda:

maandag 24 januari 2022, nadere info volgt
maandag 7 maart 2022 Boekenweek in samenwerking met de Bibliotheek
??? maandag ??? 25 april Jan Peter Balkenende: “Naar een welzijnseconomie”
maandag 23 mei, nadere info volgt

Houd voor invulling van het programma onze website in de gaten.
Verslagen van eerdere bijeenkomsten vind je op onze website.

Vrijwillige bijdrage niet meer vrijwillig
Tijden veranderen. De commissie Zincafé heeft moeten besluiten de vrijwillige bijdrage niet meer vrijwillig te maken.
We zien ons genoodzaakt om een bedrag van minimaal € 5 te vragen.
Door oplopende kosten kunnen we de uitgaven voor de bijeenkomsten van het Zincafé anders niet meer dekken.
We stappen daarom over op de volgende werkwijze.

  • U meldt zich tevoren aan door uw naam en het aantal deelnemers op te geven via de link naar ons emailadres nieuwsbrief.zincafe@gmail.com
  • Betaal bij binnenkomst op de avond zelf (bij voorkeur via GIVT of anders contant).

Wat blijft is dat Zincafé u bij aanvang van de avond gratis koffie of thee aanbiedt (andere consumpties zijn voor eigen rekening).
We hopen op deze wijze het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om zo de Zincafé-avonden te bezoeken.

Het overmaken van uw bijdrage via de GIVTapp is al enige tijd mogelijk. Om hiervan gebruik te kunnen maken, dient u vooraf – maar dat kan ook in de zaal – een app te downloaden.
De app werkt alleen op smartphones! Als de app geïnstalleerd is, loopt u langs de bekende collectemand: mbv de tag (in de mand) bepaalt u uw bijdrage van minimaal € 5 aan Zincafé of u fotografeert de QR-code (in de mand) met uw camera op de smartphone, die direct doorleidt naar de GIVTapp.

Op onze website vindt u een handige uitleg en instructie. U komt er via deze link.

De app downloaden kan heel eenvoudig via de App store van Apple of in Google Play (Android)
Voor als u er niet uitkomt: We helpen u graag in de pauze van een Zincafé-avond.

Algemeen
Social media
U kunt het Zincafé Leusden ook volgen via Facebook en Twitter en hier met elkaar in discussie gaan. Zie hiervoor de homepage van www.zincafe.nl
Ook vindt u op deze site alle verslagen, foto’s en liedjes van de afgelopen keren.

Welkom bij ZINCAFÉ
Zincafé Leusden is een caféachtige avond waar mensen elkaar ontmoeten en van gedachten kunnen wisselen, met een speciale gast uit de wereld van politiek, wetenschap, religie, kunst en cultuur. De gast wordt geïnterviewd en/of houdt een korte voordracht en gaat met de zaal in discussie.

Zincafé Leusden is een plaats om te discussiëren over wat er toe doet in deze wereld. Om elkaar de vraag te stellen ‘waar ga je voor? Om te praten over hoe de vraag naar zingeving bepaald wordt, door leeftijd of door religieuze en culturele achtergrond.

Zincafé Leusden organiseert bijeenkomsten waarbij het gesprek met elkaar van belang is, waar de mening kan worden gescherpt, maar waar vooral ook valt te ontdekken dat het goed is samen te zijn.

Uw tips!
Heeft u een tip over een nieuw onderwerp voor het ZINCAFÉ. Ook dat horen we natuurlijk graag van u. Mail naar Zincafé
Wij zijn voor al uw vragen te bereiken via:
Zincafé
Frits Raaijmaakers
06-22938124
nieuwsbrief.zincafe@gmail.com
 

Zincafé Leusden is een caféachtige avond waar mensen elkaar ontmoeten en van gedachten kunnen wisselen. Meestal met een speciale gast uit de wereld van wetenschap, religie, kunst, cultuur of politiek, soms met een interessante speelfilm of documentaire. De gast houdt een korte voordracht, wordt geïnterviewd en gaat met de zaal in discussie. Na een film gaat de zaal in discussie over het thema.

Voor meer informatie: www.zincafe.nl