Laden Evenementen

Deze voorstelling is geannuleerd!

Een ‘Verstilde waterval’ liet zich niet makkelijk vertalen naar het Spaans. De wereld van pianist en componist Tico Pierhagen leek de afgelopen 2 jaar op een bevroren waterval; een verstilling aan de oppervlakte met daar onder een glasheldere en krachtige stroom vallend water. De wereld heeft stilgestaan maar juist de verstilling onder de oppervlakte bracht Tico op nieuwe ideeën met een nieuwe aanpak. Het concept voor het album was geboren: ‘Cascada Quieta’.

Dit keer een muziekproductie opgenomen in Nederland met Nederlandse musici. Waar zijn voorgaande albums geïnspireerd zijn op de ritmes en energie uit zijn geboorteland Colombia is zijn nieuwe album gecomponeerd vanuit de stilte van de nieuwe wereld, een wereld waarin klanken, applaus en samen musiceren slechts minimaal binnenkwamen.
Het resultaat is een album waarin de composities Tico’s verstilling weergeven en je meenemen naar zijn klassieke achtergrond. Ritmiek wordt gecreëerd vanuit repeterende patronen die verschuiven over het klavier. Origineel gearrangeerd, prachtig vastgelegd en met passie uitgevoerd door Tico y Aguabajo

De release van het album zal toepasselijk plaatsvinden middels een zogenaamde “Waterfall Release”. De 5 tracks zullen met tussenpozen van ongeveer 4 weken via Spotify gereleased worden. Vanaf 5 mei 2022 zijn alle tracks te beluisteren als 1 album. De eerste release vond plaats tijdens de pianospecial op NPO radio 2. Naast ster-pianisten Cor Bakker en Ramon Valle, speelde Tico y Aguabajo Live in het programma van Co de Kloet, “Co Live!”

De single “Bellinte” is hier te beluisteren: “Bellinte

Everything created in Nature has a “Bellinte” inscribed in its origin. “Bellinte” is an expression that combines two words: Beauty and Intelligence. Those two words define the essence of everything natural, including the human being.

Line up:
Efraim Trujillo – Sax
Dave Breidenbach – Bas
Enrique Firpi – Drums
Frans Cornelissen – Trombone
Tico Pierhagen – Piano

De muziek is te beluisteren via:
Aguabajo (2011)
Leven is bewegen (2016)
Encendiendo (2016)
Puro (2019)

Beeldmateriaal:
La libelula

Funkbia!

Website: https://www.ticoyaguabajo.com/
https://www.doristuapantekinderfonds.nl/