Laden Evenementen

Deze voorstelling is geannuleerd.

Het Ragazze Quartet wil een lans breken voor Florence Price, de eerste Afro-Amerikaanse vrouw wier composities werden gespeeld door gerenommeerde orkesten. De muziek van Price wordt gecombineerd met het geliefde ‘Amerikaanse’ kwartet van Antonín Dvořák en een nieuw werk van singer-songwriter Rhiannon Giddens.

De laatste jaren worden Price’s naam en muzikale oeuvre gelukkig steeds bekender en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. We combineren haar muziek met het altijd prachtige ‘Amerikaans kwartet’ van Antonín Dvořák (een grote inspirator van Price) en een nieuw werk van singer-songwriter Rhiannon Giddens.

Giddens schreef een lied naar aanleiding van een advertentie die ze tegenkwam uit de tijd van de slavernij. Daarin werd een jonge vrouw te koop aangeboden, met haar 9 maanden oude baby ‘At the purchaser’s option’. Het verscheen op haar album ‘Freedom Highway’ (2017). Dit lied werd voor het Kronos Quartet gearrangeerd voor hun ’50 For the Future’ project. De titel van ons programma is afgeleid van een van de zinnen uit dit lied: ‘You can take my body, but not my soul.’

In april 2024 verschijnt het album ‘But not my soul’ van Ragazze bij Channel Classics’.

Programma
Price Strijkkwartet nr. 2
Dvorak Strijkkwartet nr. 12 in F, op. 96, ‘Amerikaans’
Giddens At the purchaser’s option

Uitvoerenden
Ragazze Quartet
Rosa Arnold viool
Jeanita Vriens-van Tongeren viool
Annemijn Bergkotte altviool
Rebecca Wise cello

Foto – Eddy Wenting & Paulina Matusiak