Laden Evenementen

Try-out
Het derde theaterconcert van Peter van Rooijen is een prelude op de midlifecrisis, want Peters 40e verjaardag nadert. Maar we geven ons niet zomaar gewonnen! Het wordt een gevecht tegen de sleur, vastgeroeste principes en voornemens die voornemens dreigen te blijven.
Met een hele bak vol liedjes gaat Peter het onvermijdelijke te lijf.
Met jazz, musical, rock, folk, alle muziekstijlen worden uit de kast gerukt. We zullen overwinnen! De taart staat al klaar!

Peter van Rooijen werd genomineerd voor de Annie M. G. Schmidtprijs 2021 en 2022 en voor de Poelifinario voor Liefde, dood & zwaartekracht in 2019. Hij is vast lid van makers collectief Circus Treurdier en wordt beschouwd als één van de beste liedjesschrijvers van zijn generatie.
Samen met zijn 4-koppige band brengt Peter weer een gevarieerd liedjesprogramma vol knettergekke, ontroerende en verrassende nummers, waarin hij melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor.

Na Zwaartekracht en Bob Ross (beiden lovend ontvangen) is Liefde, dood & taart het laatste theaterconcert in de Liefde-dood-trilogie.

De pers over Liefde, dood & Bob Ross
‘Als een ware Brel dan wel Shaffy zingt Peter van Rooijen vol joie de vivre en met een passie die uit zijn tenen lijkt te komen (…)’ – Telegraaf ****
‘heerlijke avond met enkel goede muziek’ – Theaterkrant
‘Peter van Rooijen […] hoort inhoudelijk zeker in dat rijtje – Hans Dorrestijn en Jeroen van Merwijk – thuis.’ – Parool

De pers over Liefde, dood & zwaartekracht
‘Een betoverend theaterconcert’ – Volkskrant *****
‘waarom zou je in vredesnaam duizenden kilometers reizen als waarschijnlijk in de buurt Peter van Rooijen met zijn geweldige band speelt, waar je voor een paar tientjes puur geluk kunt vinden.’ – Theaterkrant
‘Liefde, dood en zwaartekracht bevat een indrukwekkende hoeveelheid sterke liedjes.’ – NRC ****

Credits
Met: Peter van Rooijen
Band: Anne Punt, Yordi Petit, Jan Teertstra, Bram van den Brekel en David Stapel (in wisselende samenstelling)
Regie: Dick Hauser
Foto – Diederick-Bulstra

https://www.youtube.com/watch?v=9CQWkSrVwoo&ab_channel=PetervanRooijen