Laden Evenementen

Pauline Broekema journaliste en schrijfster. Pauline schreef onder ander het boek ‘De tekenares van Montparnasse’ over de Joodse Edith Auerbach en het  ‘Het uiterste der zee’.  Dat laatste boek over de familie geschiedenis van de Joodse Sara is het indrukwekkende verhaal van mensen die een voor een verdwenen, maar door het verhaal heel beeldend tot leven zijn gebracht.

Wij denken dat we met Pauline Boekema dus op een bijzondere manier de thema’s Herdenken en Vieren kunnen aan snijden ter gelegenheid  van “76 jaar bevrijding”Rotary Leusden ontvangt in dat kader een bijdrage in de bekostiging van de Het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Pauline Broekema werd in 1954 geboren in de stad Groningen. Ze groeide op in een huis vol boeken. Dagelijks werden tenminste vijf kranten gelezen. Een opvoeding in de traditie “onderzoekt alles en behoudt het goede”,  legde de basis voor een brede belangstelling. “Ik wil nog steeds alles weten.”
Na het eindexamen havo ging ze de journalistiek in. Werkte bij Boom Pers, het Noordhollands Dagblad en Hier en Nu radio van de NCRV. Sinds 1984 is ze redacteur-verslaggever bij de NOS. Daarnaast schrijft ze. “Het schenkt me de extra verdieping waar ik naast mijn baan bij het Journaal behoefte aan heb.”

foto – Merlijn Doomernik

We hadden dit vorig jaar ook al gepland, maar toen gooide Corona roet in het eten. Dat is nu natuurlijk nog steeds niet opgelost, maar we hebben binnen Leusden Fort ’33 bereid gevonden om er een online bijeenkomst van te maken. 
Inloggen www.fort33.nl