Laden Evenementen

Al jaren maakt Helge Slikker mooie muziek voor mooie projecten. Zo schreef hij samen met Boudewijn de Groot de muziek voor theaterspektakel ‘De Vergeten Twentse Lente’ en ontving hij een Gouden Kalf voor de muziek van ‘Kauwboy’.

Na de succesvolle tournee ‘As’ in 2019 en de release van ‘Polar’ – “een ouderwets steengoed album” (OOR) – besluit de film- en theatercomponist door het gebrek aan werk in coronatijd de stilte en de eenzaamheid op te zoeken in eigen land, Zwitserland, Duitsland en zijn geliefde IJsland.
Eenmaal terug staat daar een uitgekleed mens, dat anders naar de wereld kijkt én met een grote verzameling eigenzinnige liedjes op zak. Liedjes over samenzijn en troost, maar ook over de steeds harder wordende wereld waarin we ons staande proberen te houden. Muzikale reisgenoot is alleskunner Dave Menkehorst, terwijl Paul de Munnik voor de regie tekent.

foto – Dave Menkehorst
muziek, teksten, zang, piano en gitaar – Helge Slikker
drums, toetsen en zang – Dave Menkehorst
regie – Paul de Munnik
visuals – Catharina Scholten

www.helgemusic.com

OOR over Helge’s album ‘Polar’:
“Al zijn liedjes zitten vol prachtige nuances en toffe filmische geluiden zoals weelderige strijkersarrangementen en bijna episch blazerswerk. De songs delen een sfeer van verwondering en betovering. Echt een ouderwets, steengoed album dus. Ga er vooral voor zitten.”

https://www.youtube.com/watch?v=HUjcCzHE3Ds&ab_channel=helgemusic