Laden Evenementen

Helaas moet de voorstelling Uitgekunsteld van Theo Nijland worden geannuleerd omwille van zijn gezondheid.
Mogelijk wordt het programma verplaatst naar voorjaar 2025.

Op 14 mei 2024 wordt Theo Nijland zeventig en sluit hij zijn tour ‘Uitgekunsteld’ op feestelijke wijze af. Het is tevens zijn laatste solovoorstelling ooit.
En nee, het is geen publiciteitsstunt en nee, hij komt niet op het afscheid terug. Na het Nederlandstalige liedboek met talloze sterke liedjes te hebben verrijkt, geeft hij het stokje door.
De voorstelling wordt geen nostalgische avond waarop de fan met de hoogtepunten mee kan neuriën. Wel tovert Nijland nog één keer een verzameling kraakheldere, nieuwe liedjes uit zijn koker. En daar moet de liefhebber het in de toekomst mee doen. Een beetje pijn doet het wel, maar ach, zijn hele oeuvre staat op Spotify.

foto – Ben van Duin
tekst en muziek – Theo Nijland
puntjes op de i – Daniël Samkalden

www.theonijland.nl

de Volkskrant **** over ‘Ontboezemingen van een blij mens’:
“De schatkist waaruit de zanger kan putten is groot en diep. Het is en blijft genieten wanneer Nijland, gewapend met zijn vleugel en zijn scherpe taal, de culturele wereld de les leest.”

NRC **** over ‘Ontboezemingen van een blij mens’:
“Nijland rijgt fabelachtige nummers uit zijn rijke oeuvre aaneen.”

Theaterkrant over ‘Ontboezemingen van een blij mens’:
“Er is niets gladjes aan Nijland en dat moeten we koesteren.”

Het Parool over ‘Ontboezemingen van een blij mens’:
“Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig: het graven in de kinderziel, schitterende liefdesliederen en de half gespeelde, half gemeende verontwaardiging.” 

NOTA BENE
Met zijn programma ‘En de rest is onzin’ won Theo Nijland de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

NOTA BENE 2
Op verzoek van Kik Productions: het genre is kleinkunst.