Laden Evenementen

Theater De Tuin en corona

Met ingang van 25 september heeft de overheid de 1,5 meterregel losgelaten. Wel geldt dat bij een theaterbezoek een coronatoegangsbewijs verplicht is. Omdat de culturele sector de afgelopen anderhalf jaar dusdanig lang dicht geweest en ook wij de artiesten zoveel mogelijk willen helpen de zalen weer te vullen, zal Theater De Tuin vanaf heden bij elke voorstelling of bijeenkomst vragen om een coronatoegangsbewijs. Uw coronatoegangsbewijs is op 3 manieren te verkrijgen:

  • Vaccinatiebewijs: Een volledig coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
  • Herstelbewijs: Een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Negatief testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via testenvoortoegang.org kunt u een afspraak maken voor een coronatest.

Open de CoronaCheck-app op uw smartphone om uw coronatoegangsbewijs op te halen. Heeft u geen smartphone? Ga dan naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen. Neem naast uw coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint) uw identiteitsbewijs en – vanzelfsprekend – uw toegangskaartje mee.

Theater De Tuin zou vanaf 25 september dus weer naar 100% zaalcapaciteit (is 110 stoelen) kunnen. In ons kleine, intieme theater zou dat echter toch een bepaalde mate van ‘onveilig gevoel ‘ met zich mee kunnen brengen. Vandaar dat wij hebben besloten de zaalcapaciteit vooralsnog te beperken tot 90 stoelen. Daarnaast hebben we de afgelopen periode goed kunnen gebruiken om ons theater – bijna letterlijk – wat op te frissen. Een nieuw luchtbehandelingssysteem zal, naast veel comfort, zorgen voor een corona-veilige omgeving. En omdat veiligheid bij ons sowieso voorop staat is het goed om te weten dat alle in Theater De Tuin werkzame vrijwilligers zijn gevaccineerd of in het bezit zijn van een herstel- of negatief testbewijs.

Naar volledig programma
Meer over het theater